(© Star sport)
(© Star sport)

Čović o Pešićevim rečima: Bilo bi dobro da poseti našu ligu, a i ja pričam da moramo da se menjamo

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.09.23. | 11:32

„Napravio je odličan rezultat, ali znate kako kažu, nemoj da se mnogo poneseš u pobedi, kao što se ne bi trebalo zaneti ni u porazu“, smatra predsednik Crvene zvezde

Deluje da smo oko nečeg saglasni. Da stvari u srpskoj košarci valja menjati. Na tome insistira Svetislav Pešić, a pridružuje mu se Nebojša Čović.

Na opaske selektora Srbije po povratku sa Mundobasketa kako bi trebalo promeniti sistem takmičenja, kao i sugestije da bi naši klubovi trebalo da napuste ABA ligu, prvi čovek Crvene zvezde reaguje na sličan način. Možda ne do kraja, ali deluje da iskusni strateg i čelnik crveno-belih plivaju na istom talasu. Donekle...

Izabrane vesti

Već tri, četiri godine pričam da su nam neophodne promene, između ostalog na tu moju priču o promenama je i došao Pešić da postane selektor. Njegova priča je u redu, a to je da medalja ne sme da pokrije nešto što su naši nedostaci“, precizrao je Čović u razgovoru sa medijima na Staroj Planini, tokom seminara na kome učestvuju predstavnici klubova, treneri i sva službena lica KLS-a.

Prema njegovim rečima, a prenosi ih Sportska centrala, Srbiji je potrebna drugačija postavka nego sadašnja.

Moramo da zavrnemo rukave i radimo na novoj strukturi koja je neophodna, kako KLS-a, tako i Košarkaškog saveza Srbije. I samo da kažem Pešiću, mi ligu imamo i bilo bi dobro da malo poseti tu ligu. On je sad napravio odličan rezultat, ali znate kako kažu, nemoj da se mnogo poneseš u pobedi, kao što se ne bi trebalo zaneti ni u porazu. Valja imati pravu meru stvari“.

O učinku reprezentacije na Svetskom prvenstvu samo pohvalno.

Pešića poštujem, sa njim sam radio i 2001. i 2002, kada smo osvajali zlata. On je predodređen za titule, ali eto prvi put mu se sad desio poraz u finalu. Sjajan je ovo uspeh, igrači su bili fenomenalni, a mislim i da je onaj nesrećan događaj sa Borišom bio važan faktor okupljanja ekipe. Hvala milom Bogu, on je preživeo i nadam se da će se oporaviti i nastaviti karijeru“, dodao je Nebojša Čović.


tagovi

Svetislav PešićNebojša ČovićKLSKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara