Nebojša Čović (© Star Sport)
Nebojša Čović (© Star Sport)

Čović pričao o reprezentaciji, Nedoviću, ABA ligi i pecnuo fudbalere: Oni su tu samo da troše pare

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.08.23. | 11:29

Prvi čovek Crvene zvezde dotakao se mnogih tema

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je u jutarnjem programu TV Prva gde je pričao o brojnim temama, ali se posebno osvrnuo na reprezentaciju Srbije i sve probleme sa kojima se naš tim suočava pred Mundobasket na Filipinima.

Prethodnih dana glavna tema bio je Nemanja Nedović koji je odlučio da napusti tim jer se nije snašao u datoj ulozi.

Izabrane vesti

"Crvena zvezda ni na jednom nivou, ni za jednu reprezentativnu selekciju, pošto vidim svakakve bljuvotine na društvenim mrežama, nikada nije zabranila bilo kome da igra za Srbiju. To je afirmacija za naše igrače, pa tako nismo uticali na odluku Nedovića. Sve je postavljeno da je na dobrovoljnoj bazi. Nedović je procenio, što ima za pravo, da nije pronašao sebe u reprezentaciji. Da li su to relacije sa stručnim štabom, ne znam, ali priznaćete da je reprezentacija u deficitu na mestu plejmejkera. A Nedović to nije. Bolje je da tako odluči, nego da ode nespreman na SP. Bila je geneza velikog broja otkaza, Jokić, Micić, Kalinić... Danas se pominje Topić, ali on bi danas trebalo da se javi reprezetaciji, koliko sam informisan. Videćemo kako će se složiti hemija u ekipi, verujem da mogu da naprave rezultata, ali reprezentacija je evidentno oslabljena, što govori da KSS nije dobro radio svoj posao. Posle EP je trebalo da se napravi analiza, ona ne mora da bude javna, ali je bilo potrebno da se uoče uzroci i da se time pomogne Pešiću, ali i da se napravi dobar odnos sa reprezentivcima", pričao je Čović i dodao:

"Reprezentacija i državni grb bi trebalo da budu svetinja, ali to više nisu. Ima puno propusta. Svaka čast juniorima koji su osvojili zlato, ali tu nema potencijala za seniorske igrače i klubove koji igraju Evroligu".

Potom se Čović prebacio na Miloša Teodosića koji je prošlog leta nije deo nacionalnog tima.

"Treba i sada da pomenemo Teodosića. To je bio preuranjen potez i tako se ne rastaje sa kapitenom reprezentacije. Pogledajte Špance. Koliko godina imaju Ljulj, Rodrigez... Ne moraju da igraju, ali su tu, drže atmosferu i nacionalni tim. Takođe, previše je menadžerisanja u našim klubovima. Pojedini menadžeri ucenjuju da ako ne potpišu za klub, onda neće igrati za reprezentaciju. Neću da otkrivam koji, ali to vrlo pomno pratimo. Klubovi imaju mnogo bolje rezultate nego reprezentacija. Zvezda, a sada i Partizan. Ne možemo da se krijemo iza toga i iza pojedinačnih MVP priznanja Jokića, Micića, Teodosića..."

Uporedio je prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana razliku između fudbala i košarke.

"Ko šta očekuje od fudbala? Oni su tu samo da troše pare! Od kada su nam uvedene sportske sankcije, pa kada smo otišli u Atinu 1995. i osvojili, isto je bilo otkaza. Ali smo seli i razgovarali, takođe i u Atlanti kada smo uzeli zlato, sa svima smo pričali. I sa Divcem, Paspaljem, Danilovićem... Svi su bili u otkazima".

Čović je pohvalno pričao o Luki Dončiću koji svako leto igra za Sloveniju.

"To pokazuje Dončić, ali opet ne mogu da ne razumem Jokića. Imajući u vidu da nisam imao direktnu komunikaciju, pa i neka izjava može da povredi", istakao je Čović.

Tema razgovora je bila i ABA lige, a pre svega peta utakmcia finala koju je crveno-beli tim izgubio posle čega se Partizan vratio na tron posle 10 godina.

"Da sam ja bio tu, posle prve petarde utakmica se ne bi igrala. Moramo da pričamo o ABA ligi, Telekom i NLB liga ulažu velike pare. Oko 2.500.000 evra. Da vidimo da li se to isplati. Da se takve pare ulože u domaće prvestvo isto bi bila jaka liga", rekao je Čović.


tagovi

Nebojša ČovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara