Nikola Vučević (©Star Sport)
Nikola Vučević (©Star Sport)

Crna Gora u jakom sastavu kreće za Manilu: Vučević, Dubljević, Simonović, Peri...

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.08.23. | 13:12

Selektor Boško Radović uspeo da okupi najjače snage

Crna Gora na Mundobasketu ima istinsku šansu da napravi iskorak u odnosu na 25. mesto pre četiri godine u Kini, jer sa praktično najjačim snagama kreće put Manile.

Selektor Boško Radović ima izuzetno kvalitetan sastav na raspolaganju i udarne igle, sa Nikolom Vučevićem i Bojanom Dubljevićem kao udarnim iglama. Nisu samo njih dvojica ti koji će nositi teret na svojim leđima, pošto će Crnogorci u rotaciji imati Kendrija Perija, Vladimira Mihailovića, Marka Simonovića, Nikolu Ivanovića... Dosta dobar i pre svega iskusan tim na klupskom nivou, što bi sada trebalo da se prebaci na reprezentativnu scenu.

Izabrane vesti

Kako je objavljeno, selektor Radović odlučio je da u Crnoj Gori ostane Emir Hadžibegović, pa konačni sastav čine: Nikola Ivanović, Kendrik Peri, Igor Drobnjak, Petar Popović, Vladimir Mihailović, Andrija Slavković, Dino Radončić, Aleksa Ilić, Nemanja Radović, Marko Simonović, Nikola Vučević i Bojan Dubljević.

Crnogorci put Manile, gde će igrati u grupi sa Meksikom, Egiptom i Litvanijom, kreće već večeras, preko Istanbula do konačnog odredišta.

”Idemo tamo da dokažemo da nismo slučajno na Mundobaksetu i da našu zemlju predstavimo kako treba. Mislim da imamo dobru ekipu, vrhunske igrače i ljude, uz sve to atmosfera je sjajna što je veoma važno za rezultat”, izjavio je kapiten Dubljević.

Cilj je jasan, da Crna Gora prođe grupu i zatim u drugoj fazi napravi iznenađenje. Izabranici Boška Radovića će do prve utakmice na turniru odigrati još jedan pripremni meč, protiv domaćina Filipina. U dosadašnjim kontrolnim mečevima, Crna Gora je dobila Iran, uz poraze od Francuske, Slovenije i Gruzije.

Veliko pojačanje za naše komšije je prisustvo NBA zvezde Nikole Vučevića.

”Znam da je bilo dosta priče oko toga što prošle godine nisam igrao. Bilo je tu dosta faktora, a jedan od njih su moja ranija iskustva sa reprezentacijom koja se nisu uvek završavala na pozitivan način. Najviše su taj nerealni pritisak koji se stvara oko reprezentacije i nerealna očekivanja dosta uticala na atmosferu između igrača, stručnog štaba i celog Saveza”, poručio je Vučević i dodao:

”Kad dođete dobrovoljno tu i odvojite veliki deo leta, a sve se završi na negativan način i odete u klub razočarani, mislim da je očekivano da nemate toliku želju da opet dođete i igrate. Ali iz razgovora sa momcima i selektorom, a i video sam tokom utakmica na Evrobasketu da je sve krenulo u pozitvnijem pravcu. Video sam zdravu atmosferu i da su se momci super slagali...”

As Čikago Bulsa kaže da sada oseća kako nema nametnutog pritiska i da očekivanja nisu nerealna.

”Drago mi je da sam se vratio, ponovo uživam u pripremama, a uvek je najlepši deo druženje sa momcima, putovanje i sve što prolazimo”.

Crna Gora bi u projektovanoj drugoj grupi mogla da ukrsti koplja sa SAD.

”Za svaku reprezentaciju, ne samo za nas, velika je stvar da igra protiv SAD. Iako nisu u najjačem sastavu, ipak su tu momci koji su nosioci u svojim klubovima. Kažem bila bi velika stvar da igramo sa njima, ali da bi bila greška da mislimo o tom meču. Najvažnije su prva, druga i treća utakmica, pa ako to prođe kako treba i dođemo do meča sa SAD to bi bio šlag na torti i da uživamo u tom meču”.

Prolaz grupe u solidnoj konkurenciji je prioritet.

”To bi zaista bio ogroman uspeh za našu reprezentaciju. Ne potcenjujemo nikoga, a nismo ni u poziciji da to radimo – i Meksiko i Egipat su na prvenstvu s razlogom i mogu da budu veoma nezgodni za nas, jer igraju na atipičan način. Samo ozbiljan pristup donosi pobede protiv njih. Imamo kvalitet, ali to moramo da pokažemo”.

Prvi meč na turniru Crna Gora igra sa Meksikom 25. avgusta.


tagovi

košarkaška reprezentacija Crne GoreNikola VučevićBojan Dubljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara