Kevin Panter (©Starsport)
Kevin Panter (©Starsport)

CRNO-BELA EUFORIJA: Kevin Panter ostaje u Partizan Mozzart Betu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 11:14

Kapiten potpisao novi ugovor

Veleobrt u Partizan Mozzart Betu. Novi šampion Jadrana uspeo je da odbije nalet Barselone i u svojim redovima sačuva kapitena Kevina Pantera!

Klub je i zvanično potvrdio vest, a kako saznaje Mozzart Sport Panter je potpisao novi ugovor sa crno-belima i to na dve godine.

Izabrane vesti

Kevin Panter je u Partizan stigao pre dve godine, direktno sa Fajnal fora Evrolige, koji je igrao kao član milanske Olimpije. Nije ipak mogao da propusti priliku da radi sa Željkom Obradovićem, iako je morao da napravi korak unazad i zaigra u Evrokupu. Pred početak prošle sezone je zadužio kapitensku traku u crno-belom timu i vodio ekipu do plasmana među osam najboljih u Evroligi, da bi sezonu krunisao titulom u ABA ligi u kojoj je zaslužio nagradu za MVP-a finalne serije sa Crvenom zvezdom. U majstorici je ubacio 32 poena i tako posle devet godina vratio crno-bele na vrh Jadrana.

Izuzetne igre u crno-belom dresu privukle su pažnje najbogatijih klubova Evrope. Panatinaikos ga je zvao u Atinu, gotovo svi evropski mediji su pre dva dana pisali da je zaključio ugovor sa Barselonom, koja mu je nudila 1.600.000 evra po sezoni. Nezvanično se može čuti da je suma bila i veća, jer bi njegov potpis Barsu koštao 3.000.000 bruto, a porez na Panterovu platu bio bi manji zbog toga što nije živeo u Španiji.

Panter je sve odbio i dokazao: zaista se stvorila neka posebna hemija u timu Partizan Mozzart Beta.

Zasad, zvanično je otišao samo Matijas Lesor, koji je prihvatio ponudu Panatinaikosa. Ponude naravno imaju i drugi. Zeka Ledeja hoće Makabi iz Tel Aviva, sada katalonski Mundo Deportivo piše i o interesovanju Barselone. Dante Egzum bi mogao i u NBA ligu.

Ali posle ovakve Panterove odluke... Ko zna? Možda crno-beli tim i neće biti toliko drugačiji u odnosu na sezonu u kojoj mu je za dlaku izbegao plasman na Fajnal for.

Pre Pantera, samo je Markus Pejdž od Amerikanaca u crno-belom dresu proveo više od dve sezone. Ali ovakva odluka kapitena Kevina izazvaće erupciju oduševljenja među navijačima. Vulkan emocija.



tagovi

Kevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara