Detalj sa utakmice u Berlinu (Foto: KK Partizan/Tviter)
Detalj sa utakmice u Berlinu (Foto: KK Partizan/Tviter)

Crno-beli propustili sve šanse za preokret u Berlinu: Albina stotka na povratničkom meču Partizan Mozzart Beta u Evroligu

Vreme čitanja: 4min | pet. 07.10.22. | 21:57

Duel odlučen u prvom poluvremenu kada je domaćin ubacio ekipi Željka Obradovića 61 poena i tako stekao ogromnu zalihu koju Partizan Mozzart Bet nije uspeo da preokrene u nastavku

Osam godina se čekao povratak u Evroligu, međutim meč u Berlinu se neće pamtiti po dobrome. U povratničkom susretu Partizan Mozzart Bet odigrao je ispod očekivanja protiv Albe koja je bila surova. Nije praštala ništa, a kada se uzme u obzir da je klub iz Humske napravio seriju kikseva u odbrani, onda i ne može da se očekuje trijumf u elitnom rangu. Jednostavno Alba je pokazala zavidan kvalitet, uigranost i sve što je potrebno da se nadigraju crno-beli koji će morati u nastavku takmičenja dosta toga da poprave, pre svega kada je odbrana u pitanju. Na kraju 100:84.

Samo je Dante Egzum bio na potrebnom nivou koji zahteva Evroliga. Za 30 minuta ubacio je 22 poena uz nekoliko vrlo atraktivnih zakucavanja. Dvocifreni su još bili Danilo Anđušić sa 14, Kevin Panter sa 13 i Zek Ledej sa 10. Falio je šut crno-belima, samo šest ubačenih trojki, ali najveća razlika viđena je u skoku. Alba je imala čak 16 više.

Izabrane vesti

Zvanična statistika kaže da je Alba upisala 40 skokova, a od toga čak 14 u napadu što je umnogome preuzrokovalo otvorene situacije izvan linije 6,75. Čak 35 puta je Alba šutnula sa distance, pogodili su 15.



Kako je izgledala timska igra Albe dovoljno pokazuje broj asistencija. Zabeležili su čak 31, što je novi klupski rekord. Nekoliko igrača se istaklo. Tamir Blat je imao 16, Luk Sikma 15 poena.

Meč je počeo u istinskom NBA ritmu. Crno-beli su uspeli da pariraju nekoliko minuta, pre svega preko Dantea Egzuma koji je izgledao sjajno kada krene u dvokorak, ali njegovih 11 poena u prvoj deonici nije bilo ni blizu dovoljno da se zaustavi poplava u odbrani. Alba je izrešetala koš ekipe Željka Obradovića. Pet trojki u prvih 10 minuta, sedam do kraja poluvremena i u jednom momentu brutalna serija od 30:4.

U tim momentima Partizan je izgledo nemoćno, koševi Albe su padali kao na traci. Pretila je katastrofa koja bi se verovatno i desila da Danilo Anđušić nije doneo prekopotrebnu energiju. Vezao je nekoliko dobrih poteza za 9:0 crno-belih koji su najzad prekuli nalet Nemaca, međutim daleko od toga da smo u tim momentima imali neizvesnost na semaforu.

Kada primite 61 poena za 20 minuta onda je teško očekivati da budete blizu preokreta. Crno-beli su bili na minus 18.

A onda... tračan nade. Pokazatelj da postoji kvalitet u ekipi koja može da bljesne, samo ti bljesci moraju da se produže, znatno da se produže.

U tren oka, sa minus 18 Partizan Mozzart Bet smanjuje na minus 10 preko rastrčanog Egzuma koji je pokazao zašto je nekada važio za najtalentovanijeh košarkaša na planeti u svom godištu kada ga je draftovala Juta Džez.

Međutim ostaće žal. Crno-beli su imali dva napada da smanje na jednocifren zaostatak. Oba puta se napad završavao šutem za tri poena preko ruke protivnika i oba puta je bio neprecizan.

Alba to koristi da se oslobodi pritiska i ponovo se odlepi na komotniju razliku. Posle toga nije bilo vraćanja. Nemci pogađaju trojke, odlaze na plus 16. Pokušao je Obradović novim minutom odmora, ali šansa za veličanstven preokret je propuštena.

Poslednja deonica je protekla bez prevelike drame iako je Panter pokušao individualnim rešenjima da vrati tim u igru, ali u prvom meču piše se poraz.

Moraće crno-beli znatno bolje u narednom kolu, pre svega u odbranu. Protivnik će biti težak, uostalom, nema lakog protivnika u eliti. Baskonija u Vitoriji čeka klub iz Humske narednog petka.

Alba - Partizan Mozzart Bet 100:84 (33:18, 28:25, 16:18, 23:23)

Alba: Lo, Procida 12, Smit 9, Matišek, Šnider 5, Šult, Olinde 11, Koumade 8, Timan 8, Sikma 15, Blat 16, Zosman 5.

Partizan Mozzart Bet: Vukčević, Ledej 13, Koprivica 2, Panter 13 (2/5 za dva, 1/6 za tri), Papapetru 1 (0/4 za dva), Egzum 22 (8/13 za dva. 4as), Jovanović, Naneli 7, Lesor 9 (6sk), Trifunović 3, Anđušić (3/3 za dva, 2/3 za tri), Madar.

EVROLIGA - 1. KOLO

Četvrtak

Asvel - Olimpija Milano 62:69

/De Kolo 18 - Beron 18/

Panatinaikos - Real Madrid 68:71

/Vilijams 15 - Tavares 14/

Makabi - Žalgiris 84:83

/Kolson 16 - Evans 17/

Bajern - Fenerbahče 62:74

/Hanter 18 - Džekiri 15/

Valensija - Baskonija 71:81

/Rivero 14 - Kocar 21/

Petak

Anadolu Efes - Crvena zvezda 72:59

Alba - Partizan 100:84

/Blat 16 - Egzum 22/

Barselona - Olimpijakos (U TOKU)

Virtus Bolonja - Monako (U TOKU)



tagovi

Partizan Mozzart BetKK PartizanEvroligaKK Alba

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara