(Foto: MN Press; ABA League/Dragana Stjepanovic)
(Foto: MN Press; ABA League/Dragana Stjepanovic)

Crno-beli protiv Borca leče rane iz Badalone, čeka se Tristanov debi

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.02.22. | 08:41

Košarkaši Partizana u 19. kolu ABA lige dočekuju ekipu iz Čačka

Od poslednja četiri susreta, košarkaši Partizana dobili su samo jedan. Posle poraza od Mege Mozzart i Turk Telekom vratili su se na pobednički kolosek u Novom Mestu - samo na kratko. Minule srede nisu uspeli da savladaju ekipu Huventuda u derbiju 12. kola Evrokupa (84:92). Od verovatno najbolnijeg poraza u dosadašnjem toku sezone pokušaće da se oporave od 17.00, kada u dvorani Aleksandar Nikolić budu ugostili Borac.

Za razliku od ekipe Željka Obradovića, sastav iz Čačka je u usponu forme. Uz pomoć nedavno oporavljenog Radovana Đokovića vezali su dve pobede u ABA ligi - najpre protiv Mege Mozzart (91:85), da bi potom kraj Morave bili bolji od Zadra posle produžetka (79:73).

Izabrane vesti

Od kako se vratio u vrh regionalne košarke, Borac je bio nagazna mina za crno-bele. Minule sezone dobio je oba duela sa Partizanom u regionalnom šampionatu (87:78 i 75:71), ali su crno-beli uspeli potom da slave u Kupu Radivoja Koraća (76:72), a zatim i u Jadranskoj ligi u prvom delu tekuće takmičarske godine (86:68).

Prethodni duel obeležili su Zek Ledej sa 14 poena i Aleksa Avramović koji je bio najkorisniji igrač na meču (indeks 19) iako je postigao svega sedam poena. Rođeni Čačanin je upisao i šest asistencija, čak pet ukradenih lopti, tri uhvaćene i to bez izgubljenih.

Željko Obradović će ponovo imati kompletan roster na raspolaganju, a debi u crno-belom mogao bi da upiše novajlija Tristan Vukčević. Mladi srpski košarkaš je nedavno stigao u Humsku iz madridskog Reala, previđa mu se blistava karijera, čak i u NBA ligi i nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje za Partizan u nastavku sezone.

Sa druge strane Radovan Đoković se vratio u tim i pronašao prepoznatljiv ritam. Najpre je protiv Mege ubacio dve ključne trojke u završnici, a potom brojao do 18 u sudaru sa Zadrom. Nedostaje još samo Uroš Čarapić, mada se i on uskoro očekuje na parketu.

17.00: (1,85) Partizan (hendikep -18,5) Borac (1,85)

Očekuje nas i interesantan sudar unutrašnjih linija, koje predstavljaju veliku snagu oba tima. Najbolji strelci Partizana u ABA ligi ove sezone su Zek Ledej (11 poena po meču), Alen Smailagić (10,7 poena po meču) i Matijas Lesor (10,2 poena po meču). U dresu Borca odlične partije pruža bivši košarkaš crno-belih Marko.Pecarski (11,3 poena i 6,1 skokova po meču), a nema sumnje da će protiv nekadašnjeg tima biti dodatno motivisan. Važan šraf u Marinovićevoj mašineriji je još jedan igrač koji je tokom karijere nosio crno-beli dres - iskusni Sava Lešić (10,9 poena po meču), a umeo je ove sezone da blesne i Ivan Marinković (7,3 poena i 4,2 skoka po meču) - takođe košarkaš koji je svojevremeno branio dres tima iz Humske.

Crno-beli su veliki favoriti i sve osim nove pobede domaćina predstavljalo bi iznenađenje. Marinović je ipak pokazao da zna da motiviše ekipu za susrete sa timom iz Humske, pa je jasno da će Borac izaći na parket spreman da se dobro potuče i nadigrava. Nema sumnje da nas očekuje borba do poslednje kapi znoja u Pioniru.

Obradović je napomenuo da ekipa posle poraza u Badaloni - koji preti da je ostavi bez prvog mesta u grupi pred eliminacionu fazu Evrokupa - nije imala puno vremena za pripremu nove utakmice.

"Igrali smo već u Čačku, kao i uvek maksimalno poštovanje prema Borcu. Uhvatili su ritam. Vratio im se Rašo Đoković koji ima veliki kvalitet u napadu. Mi ćemo probati sa jednim treningom da reagujemo i spremimo utakmicu što bolje", rekao je trener Partizana.

Smailagić je istakao da je na crno-belima da se iskupe za poraz i loše odigran meč u Španiji.

"Nezgodna ekipa, dolaze iz pobede. Mi dolazimo sa dugog putovanja i slabo odigrane utakmice. Nadam se da ćemo se vratiti pobedničkom nizu i da ćemo se pokazati u boljem svetlu", kazao je mladi centar crno-belih.

Prvotimac Borca Aleksa Novaković ističe da će njegovim timu biti teško, ali da ništa nije nemoguće.

"Suvišno je pričati o Partizanu. Reč je o jednoj od najagresivnijih ekipa u Evropi. A vodi je Željko Obradović, najuspešniji trener ovog sporta u istoriji evropskog kontinenta. Sigurno je da će utakmica biti mnogo teška. Na nama je da odgovorimo na agresivnost rivala od prvog minuta, a za dalje ćemo videti. Svašta je moguće u ABA ligi, a zbog toga je ova sezona možda i najinteresantnija. Nije nemoguće iznenaditi Partizan, što je Mega nedavno pokazala", izjavio je 25-godišnji košarkaš Čačana.

ABA LIGA - 19. KOLO

Petak

Studentski centar - Krka 86:76

/Nil 24 - Macura 14/

Subota

17.00: (1,85) Partizan (hendikep -18,5) Borac (1,85)

19.00: (2,55) Mornar (14,5) Budućnost (1,60)

Nedelja

17.00: Zadar - FMP

19.00: Cedevita Olimpija - Igokea

Ponedeljak

15.30: Mega Mozzart - Crvena zvezda

18.00: Cibona - Split

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK Borac ČačakABA ligaŽeljko ObradovićMarko MarinovićZek LedejAleksa AvramovićRadovan ĐokovićHanter HejlMarko PecarskiAlen Smailagić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara