Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Crno-beli se glupirali protiv Cibone i išli do -15, Naneli i Koprivica doneli pobedu

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.10.23. | 22:44

Cibona u jednom momentu imala 15 poena prednosti u Štark Areni, ali Partizan Mozzart Bet preokrenuo i upisao treću pobedu

Očekivalo se da će biti lako, ali bilo je sve samo ne to za ekipu Partizan Mozzart Beta protiv Cibone u trećem kolu ABA lige. Gosti iz Zagreba su u tokom prvog poluvremena imali čak 15 poena prednosti, ali se ekipa Željka Obradovića uozbiljila u pravom trenutku i na kraju preko serije poene Džejmsa Nanelija i Balše Koprivice došla do prednosti, a na kraju i do trijumfa rezultatom 96:67.

Pomenuti tandem je dobio najviše aplauza jer su pogađali u momentima kada je bilo vreme da se pravi preokret - u trećoj deonici. Naneli je tada zapalio mrežicu Cibonsa i meč okončao sa 17 poena. Glavni pomoćnik je bio mladi Balša koji je upisao 15 poena i šest skokova. Imao je i dve blokade.

Izabrane vesti

Hteo je Željko Obradović da pruži šansu momcima koji možda nemaju veliki minutažu u Evroligi, da preko ABA lige dođu do ritma jer budimo realni Cibona je idealan kandidat za takve eksperimente. Međutim kombinovana petorka ne da nije bila u stanju da stvori značajnu prednost, već je u potpunosti nadigrana od strane protivnika iz Zagreba. Bilo je evidentno svima da je gost došao potpuno rasterećen bez i tako bez ikakvog straha je krenuo da šutira. Hrabrost Cibone se definitivno isplatila pre svega kod Aleksandra Aranitovića. Šutnuli su osam trojki iz prvoj deonici i pogodili čak pet.

Obradović je toliko bio ljut da je za dva minuta pozvao tajm-aut koji ništa nije pomogao njegovim igračima, pa je već u devetom minutu odlučio da uvede Zeka Ledeja, Alena Smailagića i Pi Džej Doužera. Ni to nije pomoglo.

Cibona je izgledala neverovatno, otišla je čak na 15 poena prednosti. Bio je to znak za Kevina Pantera da uđe na parket. Ne verujemo da je Obradović planirao da večeras uvodi u igru Pantera, ali bilo je evidentno da je đavo odneo šalu i da nekako mora da povuče ručnu. Nije to doduše bio Panter, već Aleksa Avramović. Kod njega energija nikada nije bila problem, a baš to je bilo potrebno da se razdrma crno-bela ekipa. Avramović je žestokom odbranom najzad upalio motor Parnog valjka koji je do kraja poluvremna uspeo da spusti na 42:36.

Šta je rečeno na poluvremenu nećemo znati, ali ono što možemo da kostatujemo da je posebno prekipelo Džejmsu Naneliju, koji je izašao na parket spreman da reši ovaj meč. Upravo je to i uradio. Sve je preuzeo u svoje ruke. Pogodio je dve trojke, potom i zakucao u kontri, između toga je sjajno pronašao Koprivicu dva puta pa je tako Partizan sa minus 15 došao do plus pet sredinom treće deonice.

Dobio je Džejms Naneli ovacije od publike za preuzetu odgovornost i seriju koševa, ali ipak, treći kvarata je ostao obeležen Balšom Koprivicom. Mladi centar se razgoropadio kao nikada do sada. Zakucavao je nemilosrdno, a kada su saigrači shvatili da se Koprivica opustio, iz napada u napad su njemu davali loptu u ruke sve dok nije izašao iz igre. U tom momentu je i njegovo ime skandirano.

Slomljen je bio otpor Cibone. Zek Ledej je početkom poslednjeg kvartala pogodio uz zvuk sirene za prvu dvocifrenu prednost. Posle toga sve se svelo na odrađivanje posla. Sada već izabranici Željka Obradovića nisu hteli da se glupiraju kao u prvom poluvremenu. Odradili su posao do kraja.

Već sutra kreće priprema za novi meč, a taj će biti istinski spektakl. Stiže moćna Barselona u utorak.

Partizan Mozzart Bet - Cibona 96:67

/16:25, 20:17, 31:18, 29:7/

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 6, Ledej 11, Avramović 8, Koprivica 15, Panter 2, Smailagić 9, Jaramaz 7, Naneli 17, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka 7.

Cibona: Vuković 2, Radovčić 2, Perasović, Mustapić 17, Proleta 4, Majcunić 9, Pavković, Aranitović 21, Stejn 7, Buljan 3, Bošnjak 2.

ABA LIGA - 3. KOLO:

Petak

Zadar - Mornar 92:57

/Božić 28, Drežnjak 21 - Vranješ 12, Voler 11/

Subota

Cedevita Olimpija - Split 97:68

/Blažič 20, Kobs 16, Stjuart 13, Glas 12 - Perković 15, Fanderbark 14, Runjić 13/

Igokea - Studentski centar 91:82

/Mudi 30 - Bogavac, Kamenjaš 12/

Budućnost - Krka 82:69

/Rajt 17 - Stregar 17/

Partizan Mozzartbet - Cibona 96:67

Nedelja

18.00 Borac Mozzart (8,50) Crvena Zvezda (1,07)

Ponedeljak

20.00 FMP - Mega



tagovi

KK PartizanCibonaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara