Kendri Peri u dresu Budućnosti (© Star sport)
Kendri Peri u dresu Budućnosti (© Star sport)

Crnogorski pasoš se sprema za Kendrika Perija

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.04.22. | 19:33

Amerikanac ove sezone igra za Budućnost

Košarkaš Budućnosti Kendrik Peri mogao bi u narednom periodu da dobije crnogorski pasoš, nezvanično saznaje Mozzart Sport. On bi bio drugi Amerikanac u ekipi Aleksandra Džikića da ima pasoš Crne Gore. Već duži period kao domaći igrač nastupa Džastin Kobs koji deo reprezentacije Crne Gore. Verovatno će i Peri takođe igrati utakmice za nacionalni tim kao eventulna zamena za Kobsa pošto pravilo kaže da reprezentacija ne sme da ima više od jednog naturalizovanog igrača.

Podsetimo da je Peri u Budućnost stigao u januaru posle kratke epizode u Panatinaikosu. Do sada je odigrao osam utakmica u ABA ligi, a prosečno beleži 10,6 poena. Najbolji je bio protiv Cibone kada je ubacio 18 poena uz šest asistencija.

Izabrane vesti

Ljubitelji košarke ga pamte još iz perioda kada je igrao u Makedoniji. Bio je deo ekipe Karpoš Sokolija u sezoni 2016/17, potom je bio u Mađarskoj, Rusiji i Francuskoj pre nego što je došao u Srbiju. Potpisao je ugovor za Megu Mozzart, posle je bio u Cedeviti Olimpiji, a zatim je potpisao za već pomenuti Pantinaikos gde se nije dugo zadržao.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara