Crnogorski Savez koči Vukovića da obuče dres Srbije?

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.07.19. | 17:55

Mladi košarkaš Budućnosti trenutno nije u mogućnosti da zaigra za svoju zemlju

Vest da je talentovani igrač Budućnosti Andrija Vuković izabrao da obuče dres kadetske reprezentacije Srbije izazvao je veliku pažnju u košarkaškom regionu. Diplomatska pobeda Košarkaškog saveza Srbije bila je izvesna, ali je u međuvremenu navodno došlo do određenih smetnji u realizaciji projekta.

Kako se može čuti, odluka da Vuković zaigra za Srbiju još nije ozvaničena, pošto Košarkaški savez Crne Gore u sedište FIBA nije dostavio potvrdu da momak rodom iz Podgorice nije nastupao za kadetsku reprezentaciju te zemlje. FIBA je odgovorila “da ne može da registruje Andriju Vukovića za Srbiju” pošto nisu ispunjeni svi uslovi da se to i dogodi, iako je Vuković ispoštovao potrebnu proceduru i Košarkaškom savezu Srbije dostavio kompletnu dokumentaciju kako i nalažu pravila. Ljudi iz KSS su istu dalje poslali u kancelarije FIBA.

Izabrane vesti

Vuković je u junu dobio poziv crnogorskog Saveza da zaigra za pionirsku reprezentaciju u sklopu priprema za turnir "Slovenia Ball", ali se on još tada odlučio da nastupa za Srbiju. 

Očekuje se da će ceo slučaj uskoro biti rešen. 

Foto: MN Press

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara