Ben Bentil (Foto: MN Press)
Ben Bentil (Foto: MN Press)

Crvena zvezda i Ben Bentil se zvanično rastali

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 17:38

Krilni centar iz Gane posle jedne sezone napušta Mali Kalemegdan

Oglasio se Ben Bentil na društvenim mrežama i oprostio se od kluba sa Malog Kalemegdana, a sada je stigla i potvrda od Crvene zvezde da dve strane neće nastaviti saradnju posle jedne sezone.

Izabrane vesti

"Krilni centar Ben Bentil napustio je KK Crvena zvezda sa istekom jednogodišnjeg ugovora. Ben Bentil je u Beogradu ostavio odličan utisak svojim pozitivnim i profesionalnim stavom na terenu i svlačionici, a sa timom je osvojio dva trofeja u sezoni 2022-2023. Klub ovom prilikom želi da se zahvali Benu na izuzetnoj profesionalnosti tokom jednogodišnjeg boravka u Beogradu, i poželi mu sve najbolje u nastavku njegove karijere", stoji u zvaničnom saopštenju.

Bentil je stigao u redove beogradskog kluba minulog leta posle polusezone provedene u redovima Olimpije Milano. Upisao je 30 nastupa u Evroligi i prosečno beležio 8,4 poena i 3,8 skokova, dok je na 29 odigranih utakmica u ABA ligi bio na proseku od 8,7 poena i 3,2 uhvaćene lopte.

Vrlo dobro je otvorio sezonu, pogađao u visokim procentima sa distance i iskoristio veliki prostor i slobodu u igri koju mu je pružio trener Vladimir Jovanović.

Usledio je period oscilacija, pa i nešto drugačije uloge na terenu po dolasku Duška Ivanovića, a u finišu takmičarske godine je u par navrata ponovo ostavio dobar utisak, posebno u nekoliko večitih derbija sa Partizan Mozzart Betom, kao i u završnici evroligaške sezone.

Ovaj 28-godišnji košarkaš iz Gane je 2016. odabran kao 51. pik od strane Boston Seltiksa, ali nije dobio prliliku u legendarnom klubu, već je šansu tražio kroz Razvojnu ligu. Vrlo brzo se otisnuo u kinu, potom kratko bio u Dalas Maveriksima, da bi na Stari kontinent stigao 2017. kada je potpisao za francuski Šalon.

Igrao je potom za Bilbao i Peristeri, da bi 2019. prešao u Panatinaikos i prvi put zaigra u Evroligi. Posle dve sezone napustio je Atinu i preselio se u Tursku, gde je branio boje Bahčešehira, ali se nije dugo zadržao pošto ga je u novembru 2021. angažovala Olimpija Milano.

Redove Crvene zvezde su po okončanju takmičarske 2022/23 sezone napustili i Hasan Martin, Džon Holand i Luka Vildoza, dok je Stefan Marković odlučio da okači patike o klin. Filip Petrušev će igrati NBA Letnju ligu sa Filadelfija Seventisiksersima, a izraelski mediji su javili da za njegove usluge postoji i interesovanje Makabija iz Tel Aviva, dok je najavljen i odlazak Ognjena Dobrića u Virtus iz Bolonje, mada već neko vreme nema novih informacija o njegovoj sudbini.

Na Mali Kalemegdan se vratio Dejan Davidovac i potpisao trogodišnju saradnju, a novi, dugoročan ugovor sa klubom parafirao je i centar Luka Mitrović. Iz kluba su najavili i da će profesionalnom saradnjom vezati talentovanog Nikolu Topića, kao i da se vode pregovori oko ostanka Branka Lazića, Stefana Lazarevića i Ognjena Kuzmića.


tagovi

KK Crvena zvezdaBen Bentil

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara