Košarkašice Srbije (©fiba.basketball)
Košarkašice Srbije (©fiba.basketball)

Crvendakić: Koreja nas namučila, a Kina još bolja od nje

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 10:07

„Većina stvari će, ipak, zavisiti od nas“, kaže srpska košarkašica

Žreb za četvrtfinale je spojio Srbiju i Kinu, izbegle su srpske košarkašice „minu“ da moraju odmah na prvog favorita SAD.

Ali, daleko od toga da je Kina slabašan tim, protiv kojeg je pobeda unapred upisana. Štaviše, selekcija iz Azije je dobila sve tri utakmice u grupi, a jedna od tih je bila protiv Belgije, koja je namučila Srbiju u polufinalu Evropskog prvenstva ovog leta.

Izabrane vesti

Aleksandra Crvendakić, jedna od najboljih naših košarkašica na turniru u Tokiju, očekuje težak meč u četvrtfinalu.

Očekuje nas najvažniji meč na turniru. Videli smo da nas je Koreja dosta namučila, a Kina ima sličan stil igre i mnogo je kompletnija. Imaju bolje igračice i na spoljnim i na centarskim pozicijama. Smatram da će većina stvari na terenu zavisiti od nas i fokus treba da bude na našoj igri. Da pokažemo pravu igru, koju nismo imale u grupnoj fazi i verujem da ćemo to uspeti da uradimo u četvrtfinalu“, istakla je Aleksandra Crvendakić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Sličan meč kao protiv Koreje, samo za koji stepen još teži zbog kvaliteta narednog rivala očekuje i Ana Dabović.

"Biće to teška i nezgodna utakmica, posebno zato što igramo protiv veoma agresivne ekipe. Videli smo protiv Koreje kako izgleda ta košarka, a Kina je još jača. Svaka utakmica četvrtfinala je teška. Mi moramo da ispravimo naše greške, da pokažemo našu energiju iz svih ovih godina i to je jedini način na koji možemo doći do pobede. Ja se nadam da ćemo uspeti u tome i da ćemo zadovoljne završiti utakmicu protiv Kine", rekla je Ana Dabović.

Ako prođe u polufinale, Srbija će igrati sa boljim iz duela SAD – Australija. 


tagovi

ženska košarkaška reprezentacija Srbijetokio 2020Aleksandra CrvendakićAna Dabović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara