Hauard Sent Ros (©MN Press)
Hauard Sent Ros (©MN Press)

CSKA ga zimus platio 500.000 evra, sad otpustio, a PAO odmah pokupio

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.20. | 09:32

Brzinska promena u karijeri iskusnog Kubanca

Karijera Hauarda Sent Rosa mogla rečju da se opiše kao - nomadska! Otkako je 2011. godine zaigrao profesionalno u Evropi, do danas igrao je u osam različitih klubova, a na pragu je potpiše ugovor i sa devetim. Trećim u poslednjih šest meseci.

Naime, vrsni defanzivac dobio je rano jutros rešenje o otkazu u moskovskom CSKA, a nedugo pošto je napustio redove aktuelnog šampiona Evrope našao se pred vratima nekadašnjeg vladara Evrolige - Panatinaikosa! Cela situacija deluje pomalo konfuzno iz sledećih razloga - CSKA je u januaru ove godine platila njegovom bivšem klubu Aeku čak 500.000 evra na ime obeštećenja kako bi ga dovela, a zatim mu uručila otkaz pola godine kasnije zbog, kako je navedeno, ekonomskih razloga.

Izabrane vesti

Podsetimo, prvi čovek Armejaca Andrej Vatutin nedavno je obelodanio da će klub morati da smanji budžet za 25 do 30 odsto, mada se onda isprsio i platio 1.100.000 evra Baskoniji za ugovor Toka Šengelije. Naravno, kvalitet koji će Šengelija doneti u igri CSKA nikako ne može da se meri sa Sent Rosovim, ali je i košarkaš rodom iz Havane imao solidnih izdanja, pogotovo odbrambeno.

Sada ga čeka transfer u Panatinaikos, gde će se pridružiti grupi novajlija koju čine Nemanja Nedović, Zek August i Markus Foster. S druge strane Atinu su napustili Nik Kalates, Nikos Papas, Jan Vujukas, Džejkov Vajli, Dešon Tomas, Vesli Džonson, Tajris Rajs... Još nije poznato na koliko će Sent Ros potpisati, ali šuška se da bi mogao da bude dvogodišnji ugovor.

Hauard Sent Ros je prošle sezone u Evroligi odigrao deset utakmica, tri kao starter, uz prosek od 5,5 poena, 2,5 skokova i 1,7 asistencija, te 1,2 ukradene lopte. Iza sebe ima trofej osvajača Evrokupa sa Darušafakom i FIBA Interkontinentalni kup sa atinskim Aekom. 



tagovi

PanatinaikosHauard Sent RosCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara