Nikola Milutinov (©MN Press)
Nikola Milutinov (©MN Press)

CSKA ubacio duplo više poena od Astane, Milutinov dominirao pod obručima

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.04.22. | 13:53

Sjajna partija reprezentativca Srbije

Ruski klubovi su se nakon izbacivanja iz Evrolige posvetili VTB ligi, gde je CSKA nastavio da dominira. Iako je ostao bez velikog broja igrača, stranci su mahom napustili klub zbog rata u Ukrajini, sastav Dimitrisa Itudisa je nanizao osam trijumf a u regionalnom šampionatu, a danas je u matineu deklasirao kazahstansku Astanu - 96:48.

Sjajan meč odigrao je Nikola Milutinov, koji je sa indeksom 33 bio najkorisniji igrač utakmice. Bivši centar Partizana i Olimpijakosa je meč okončao sa 18 poena za nešto manje od 19 minuta, a ubeležio je i 10 skokova (tri ofanzivna).

Izabrane vesti

Kao da su se Armejci dogovorili sa domaćinom koji će biti konačan rezultat, pošto su postigli tačno duplo više poena. Sve je bilo jasno već posle prve deonice, koju je CSKA rešio sa 23:8 u svoju korist. Nije se ipak tu zaustavljao, nema više razloga da odmara najbolje pojedince jer ne igra Evroligu, pa je držao visok tempo do kraja i samleo daleko slabijeg protivnika.

Gosti su imali poptunu kontrolu skoka (47:34), sjajnih 60,7 odsto u šutu za dva i ravno 40 odstu uspešnosti u šutu za tri poena (14/35). Promašili su samo dva bacanja (izveli 22), a kolika je razlika u kvalitetu najbolje se videlo u odnosu asistencija - 25:10 u korist ruske ekipe.

CSKA je tako zadržao čelnu poziciju sa 16 pobeda i tri poraza. Astana je tek 10. sa tri trijumfa i 15 neuspeha.

Milutinova koji je iz igre šutirao 6/8 i sa linije penala bio nepogrešiv (6/6) ispratili su Aleksej Šved sa 16, Semen Antonov sa 14, Jonas Jerebko sa 12, kao i Aleksander Homenko i Olerik Frimen sa po 11 poena. U Astani jedini vredan pomena Mark Tihonenko koji je meč okončao sa 17 poena.


tagovi

Nikola MilutinovKK CSKA MoskvaVTB ligaKK Astana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara