Devin Buker (Foto: AFP)
Devin Buker (Foto: AFP)

Čudesni Devin Buker zatrpao koš Klipersa i zakazao megdan sa Jokićem i drugovima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.04.23. | 06:48

Jedna od najboljih partija u karijeri 26-godišnjeg košarkaša koji je ubacio 25 poena za četvrtinu i došao na prag prvog tripl-dabla u karijeri

Nakon što je Denver pobedom nad Minesotom overio plasman u polufinale Zapada, to su učinili i Finiks Sansi. Tako je formiran i prvi par druge runde plej-ofa NBA lige - Nikola Jokić i drugovi će ukrstiti koplja sa velikom četvorkom iz Arizone. Ekipa Montija Vilijamsa je sa 4-1 u seriji savladala Los Anđeles Kliperse, pošto je u petoj utakmici eksplodirao Devin Buker i vodio ekipu do pobede 136:130.

Odigrao je neverovatnu treću četvrtinu tokom koje je postigao 25 poena (10/11 iz igre), da bi susret okončao sa 47, te je tako izjednačio svoj rekord u plej-ofu. Bio je blizu i tripl-dabla, pošto je ubeležio i 10 asistencija, kao i osam skokova. Ako izuzmemo 70 poena koje je svojevremeno postigao u ligaškom delu protiv Bostona, utisak je da je Buker odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri, s ozbirom da nikada nije ubeležio tripl-dabl i da je u pitanju bio meč doigravanja u kojem je Finiks overio plasman u konferencijskom polufinale.

Izabrane vesti

Buker je oborio i nekoliko rekorda protiv Klipersa. Ubeležio je svoj 17. meč sa 30 ili više poena u plej-ofu i tako zasenio rekordera franšize Čarlsa Barklija (16). Prvi je igrač u istoriji Sansa sa više od jednog meča na kojem je ubeležio 40 ili više poena i 10 ili više asistencija. Barkli i Kevin Džonson imaju po jednu. Valja istaći i da je najbolji strelac u dosadašnjem toku plej-ofa.

Povrh toga, samo tri igrača u NBA istoriji su imala brojke kao 26-godišnji šuter večeras: 45+ poena, 10+ asistencija, 8+ skokova i četiri ili više trojki. Uz Bukera, jedan od njih je i Kevih Durant. Dvostruki NBA šampion je večeras kao druga napadačka opcija uspeo da ubaci 31 poen, uz šest uhvaćenih lopti i šut iz igre 10/19 (4/6 za tri).

Velika četvorka koja je pre svega par meseci skrojena u Finiksu zaista deluje zastarašujuće. Buker i Kej Di su kliknuli, a odlično uz njih igraju i Kris Pol (15 poena, sedam asistencija i pet skokova večeras) i Deandre Ejton (21 poen i 11 skokova). Imaće Denver vraški težak zadatak u polufinalu, ali na putu do trona se moraju pobediti i najbolji.

Klipersi su još jednom pokazali da su definitivno mogli više ove sezone. Jednostavno, povrede su ih osakatile i na kraju koštale rezultata. Pol Džordž se nije oporavio na vreme da zaigra u plej-ofu, a posle dve utakmice se povredio i Kavaj Lenard...

U njihovom odsustvu je odlične partije pružao Rasel Vestbruk, ali večeras je najefikasniji bio Norman Pauel sa 27 poena, dok je fantastičan meč odigrao Mejson Plamli sa 20 poena i 10 skokova. Povampirio se i iskusni Nikola Batum (19 poena), a na oproštaju od sezone je dobar meč odigrao i Ivica Zubac sa dabl-dablom od 16 poena i 10 uhvaćenih lopti. Vestbruk je koketirao sa tripl-dablom (14 poena i po osam skokova i asistencija), dok su dvocifren poenterski učinak ubeležili i Markus Moris sa 12, kao i Bouns Hajland sa 10 poena.

NBA PLEJ-OF (PRVA RUNDA)

Sreda

Boston - Atlanta 117:119

/Braun 35 - Jang 38/

Denver - Minesota 112:109

/Mari 35, Jokic 28 - Edvards 29/

Finiks - LA Klipers 136:130

/Buker 47 - Pauel 27/



tagovi

Devin BukerFiniks SansLos Anđeles KlipersKevin DurantKris PolDeandre EjtonNikola BatumRasel VestbrukNorman PauelMejson Plamli

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara