Detalj sa večitog derbija (MN press)
Detalj sa večitog derbija (MN press)

Čudno, ali istinito: Večite rivale čeka pauza od skoro mesec dana

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 16:05

Zvezda i Partizan završili su učešće u evropskim takmičenjima. Kao najbolji u ligaškoj fazi ABA lige čekaju rivale u polufinalu, ali izborili su i direktan plasman u polufinale Superlige Srbije čiji se termini još čekaju, ali neće biti pre 25. maja

Porazom u osmini finala od Burse, Partizan je završio učešće u Evrokupu, dok je Crvena zvezda pobedom nad Anadolu Efesom (93:85) stavila tačku na ovosezonsko igranje u Evroligi.

S obzirom na to da su crno-beli proteklog petka trijumfom nad Cibonom (98:77) potvrdili drugo mesto u ABA ligi, a da su crveno-beli dva dana kasnije savladali Budućnost u Podgorici (80:76) i tako overili lidersku poziciju, večiti rivali će biti slobodni u prvoj rundi plej-ofa regionalnog takmičenja (30. april, 7. maj i eventualno 14. maj) u kom učestvuju timovi od trećeg do šestog mesta (Budućnost, Olimpija Cedevita, FMP i Igokea)

Izabrane vesti

Kao učesnici plej-ofa ABA lige, Crvena zvezda, Partizan i FMP će biti slobodni i u prvom delu plej-ofa Superlige Srbije u kom će igrati Mega Mozzart, Borac i šest najbolje plasiranih timova iz Košarkaške lige Srbije (Zlatibor, Sloga, Vojvodina, Mladost, Dinamik i Sloboda).

Četvrtfinalni mečevi prvog dela plej-ofa srpske Superlige će, u zavisnosti od baraža Zlatibora protiv Mege Mozzart ili Borca u ABA ligi (30. april, 4. maj, 8. maj), igraće se 7, 9. i 11. maja, odnosno 11, 13. i 15. maja. Druga faza je 14, 16. i 18. maja, odnosno 18, 20. i 22. maja. Poslednji polufinalista Superlige biće odlučen posle serije koja će biti odigrana 21, 23. i 25. maja ili 25, 27. i 29. maja.

Odluka o tačnim terminima polufinala i finala plej-ofa Superlige koji bi načelno trebalo da krene tri dana pošto svi naši klubovi završe učešće u doigravanju ABA lige biće doneta ubrzo posle tih mečeva. Prema propozicijama, polufinale će biti odigrano na dve, a finale na tri pobede.

Kada se pogledaju svi datumi, računajući i prvu rundu plej-ofa ABA lige, Partizan i Crvena zvezda koja u subotu igra poslednji meč ligaškog dela ABA lige sa Igokeom, biće na takmičarskoj pauzi skoro četiri sedmice, odnosno do 18. maja kada su u planu prve utakmice polufinala plej-ofa regionalnog takmičenja. Druga i treća utakmica su 22. i 26. maja. Termini finala ABA lige su 30. maj, 1, 5, 7. i 11. jun, naravno ukoliko se prethodne serije ne završe ranije.

Ovakav rasplet, u kome se oba najtrofejnija srpska kluba "odmaraju" nepunih mesec dana u jeku sezone, nije zabeležen. Ali, to je tako delom zbog prenatrpanosti kalenadara, kao i istini za volju, ranije od očekivanog završetka evropske sezone u Evropi.



tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaKK FMPABA ligaMega MozzartBorac Čačak

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara