Ćus Mateo (Star Sport)
Ćus Mateo (Star Sport)

Čus Mateo pred drugu utakmicu: Teško razumljiv faul u poslednjem minutu, Panter pogodio dobro branjen šut

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.04.23. | 16:48

Trener Kraljevskog kluba na konferenciji pomenuo detalj kada je pri šutu za tri poena Džananu Musi dosuđen faul u napadu nad Kevinom Panterom

Težak poraz na startu četvrtfinalne serije Evrolige naneli su košarkaši Partizan Mozzart Beta Real Madridu. Brejk crno-belih u srcu španske prestonice naterao je stručnjaka Kraljevskog kluba Čusa Matea da zakaže ranojutarnji trening i pokaže ekipi da je vrag odneo šalu.

Beogradski klub je sinoćnom pobedom skinuo ogroman teret sa leđa i ozbiljnom dozom pritiska opteretio favorizovanog protivnika koji u sutrašnjem duelu praktično nema pravo na grešku. Jer se serija početkom maja seli u Beograd, a poznato je koliko je Partizan moćan kada ga u Štark Areni nosi energija preko 20.000 ljudi sa tribina.

Izabrane vesti

Stoga, Čus Mateo je na konferenciji za medije podelio sa novinarima kako dalje.

“Plej-of je dug i morate da razmišljate isključivo o narednoj utakmici. Hajde da pokušamo da napravimo korak u pravom smeru. Imali smo veliku podršku navijača i ponovo ćemo je imati. Zalaganje i posvećenost igrača nikada nisu dovođeni u pitanje. Ako imamo nešto u glavi na kraju utakmice, onda je to da smo dali sve od sebe. Tako je bilo juče. Glave moraju da budu spremne na novu borbu do maksimuma"

Osvrnuo se trener domaćina i na prvu utakmicu, dešavanja iz poslednjeg minuta i pomenuo detalj kada je pri šutu za tri poena Džananu Musi dosuđen faul u napadu nad Kevinom Panterom. Otišao je kapiten Partizana zatim na liniju penala, doneo vođstvo crno-belima, pre nego što je u narednom napadu Gabrijel Dek ponovo vratio prednost Realu. U sledećem napadu, Panter je odapeo strelu u kraljevsko srce.

“Istina je da poraz u poslednjim sekundama boli. Zasluge za to idu Panteru jer je pogodio taj šut preko Jabuselija, iako je bio potpuno odsečen i dobro branjen. Moramo da se oporavimo što pre. Naš stav je obeležio jučerašnju utakmicu bez obzira na sve. Povreda Tavaresa nam je pokvarila planove u određenoj meri", rekao je Mateo i nastavio: "Borili smo se i borili i imali opciju do samog kraja. Bili smo blizu i da zatvorimo utakmicu nešto ranije. Takođe, nismo imali sreće sa nekim trojkama koje su se odbijale od obruč i upadale u koš, kao i sa faulom u poslednjem minutu koji je pomalo teško razumeti. U svakom slučaju, nemam šta da zamerim timu po pitanju borbenosti, niti navijačima."

Real Madridu za trijufm nije bila dovoljna ni maestralna partija Gabrijela Deka od 24 poena i osam skokova. Argenitnac se dotakao prve utakmice i ukratko se osvrnuo na nastavak serije.

“Moramo da budemo fokusirani do kraja. Prva utakmica mogla je da prevagne na obe strane i odlučena je u poslednjem napadu. Moramo da razmišljamo o pozitivnim stvarima koje smo napravili, ispravimo greške i zaboravimo na ono što se desilo kako bismo odgovorili novom izazovu. Partizan će igrati na isti način možda čak i agresivnije. Pobeda im je dala samopouzdanje, ali moramo da budemo agresivni i igramo svoju igru. Sve utakmice sada su kao finale i moraćemo tako i da ih tretiramo", zaključio je najbolji košarkaš Reala iz prve utakmice.


tagovi

Čus MateoKK Real MadridKK PartizanGabrijel Dek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara