Da ovoga puta bude pobeda: Mega do ponedeljka na Bahamima, danas revanš protiv Teksas Teka

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.19. | 09:39

Član regionalne ABA lige pre dve noći „promašio“ pobedu protiv finaliste NCAA lige u poslednjem napadu

Ko se pre dve noći odlučio da žrtvuje malo sna zarad uživanja uz košarkaški meč koji su odigrali Teksas Tek i Mega Bemaks, sigurno se nije pokajao. Gledali smo veoma kvalitetan susret na veliki broj poena, što je samo po sebi iznenađujuće, s obzirom da pripremni period još uvek nije na vrhuncu. Mega je tako još jednom pokazala da će i ove godine biti tvrd orah za mnoge u regionalnoj ligi. Teksas Tek se nekako provukao i u prvom od dva susreta slavio je rezultatom 94:92.

Četvrta nedelja košarke i poslastica na Bahamima: Mega potpuno drugačija od drugih

Izabrane vesti

A činilo se da će klub baziran u beogradskom naselju „Braće Jerković“ uspeti da dođe do velikog iznenađenja. U susretu koji se igrao po pravilima američke koledž košarke (dva poluvremena od po 20 minuta), srpski tim imao je prednost pred odlazak na pauzu, ali i pred finalnih deset minuta.

Ipak, Mega nije uspela da izdrži pred naletom Teksas Teka, koji je pre svega zahvaljujući Džejmusu Remziju koji je ubacio vrtoglava 44 poena uspeo da dođe do pobede. No, nije moralo tako i da bude. Nikola Mišković je u poslednjem napadu na ovom susretu imao šut sa distance za pobedu, ali je nažalost bio neprecizan. Ipak, ništa se košarkašima u ružičastom dresu nije moglo zameriti, jer su pružili sasvim dobru košarkašku predstavu.

Nikola Mišković

Najefikasniji na susretu odigranom u noći između četvrtka i petka bili su već pomenuti Nikola Mišković i Luka Ašćerić sa po 14 ubačenih poena, a odmah iza bili su Edin Atić i Marko Simonović sa po 12 poena. Dvocifren je bio i Jurij Macura koji je došao do 11 poena. Treba napomenuti da je Mega na ovom susretu bila lišena usluga Ognjena Čarapića, koji se sa selekcijom Crne Gore nalazi na pripremama za predstojeće Svetsko prvenstvo.

CRNA GORA PRVA U GRUPI – KVOTA 10,0!

Pauzu između dve utakmice, košarkaši i stručni štab ovog beogradskog kluba iskoristili su da pored treninga uživaju u svemu onome što rajsko ostrvo može da ponudi. Nema sumnje da im je to pomoglo da se dodatno opuste, te da večeras od 19.00 po srednjoevropskom vremenu pruže još jednu kvalitetnu partiju protiv Teksas Teka.

Već sutra, Mega će napustiti Bahame i zaputiti se natrag put Srbije, gde će u svom „Mega Fektoriju“ nastaviti da se priprema za početak naredne sezone i prvi predstojeći kontrolni meč protiv Karšijake, 31. avgusta.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Nedelja

19.00: Mega Bemaks – Teksas Tek

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: KK Mega Bemax, MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara