Nikola Jović i Nenad Nerandžić (©ABA LIGA – FMP)
Nikola Jović i Nenad Nerandžić (©ABA LIGA – FMP)

Dabl-dabl Simanića, Mega Mozzart osvojila Železnik na oči dvojice selektora i direktora Tarlaća

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.01.22. | 23:05

Tim Vlada Jovanovića izdržao nalete FMP u tesnoj završnici

Mega Mozzart je sve bliže plej-of zoni! Nakon premijernog ovosezonskog brejka i to nad Partizanom u odličnoj utakmici, igrači Vlada Jovanovića naneli su i drugi uzastopni poraz FMP u Železniku čime su došli na prag ulaska u krug najboljih šest timova regiona.- 86:79 (25:13, 18:26, 22:15, 21:25).

Odličnu partiju za Megu Mozzart odigrao je Boriša Simanić! Nekadašnji krilni centar Crvene zvezde je za 31 minut zabeležio dabl-dabl sa 15 poena (5/9 iz igre, 2/4 za tri) i 11 skokova, za indeks korisnosti 20. Dvocifreni su bili još Luka Cerovina i Nikola Jovića sa po 11 poena, s tim što je jedan od najtalentovanijih košarkaša svoje generacije imao još šest asistencija i pet skokova.

Izabrane vesti

Velika, bitna, a pre svega – zaslužena pobeda Mege Mozzart u Železniku! I to na oči selektora mlade reprezentacije Srbije Vladimira Jovanovića, šefa stručnog štaba A tima Svetislava Pešića i direktora nacionalnog tima Dragana Tarlaća, koji su beogradski derbi posmatrali sa tribina. Bez Malkoma Kazalona i Nikole Đurišića mladi sastav Mege Mozzart vodio je gotovo svih 40 minuta i slavio na terenu koji je donedavno bio neosvojiv. Posle Zvezde, Panterima je drugi poraz u Železniku nanela Mega Mozzart koja je na sredini poslednje deonice imala i +16 (79:63), ali je kraj bio neizvestan gotovo do završnog oglašavanja sirene.

Nakon tih 16 razlike uz trojku Simanića FMP je krenuo na sve ili ništa i učinio završnicu interesantnijom. Tajm-aut Nenada Stefanovića urodio je plodom, a mladi Nikola Šaranović pokrenuo je Pantere uz dobro izveden napad iz kojeg je izvukao i dodatno slobodno bacanja na faul Karla Matkovića. Pogodio je, a onda Marko Radonjić vezao dva uspešna hica, da bi Brajs Džons trojkom i Šaranović novim poenima na dva i po minuta do isteka vremena probudio nadu domaćina. Mega Mozzart imala je u rukama pet poena viška (80:75).

Uspeo je Vlade Jovanović da smiri momke kojima mahom nedostaje iskustvo ovakvih završnica i otvori im oči, pa je sledeća akcija izvedena savršeno. Aleksa Uskoković lepo je pronašao Aleksandra Balcerovskog lob dodavanjem u reket, ali je drama postala još veća kada je Aleksa Stepanović pokupio ofanzivni skok na promašaj Džonsa za novu “2+1“ situaciju. Na ulazu u poslednjih 100 sekundi razlika je iznosila samo četiri poena (78:82). Posle nekoliko slabih reakcija na obe strane, pobedu Megi Mozzart stavio je Skuči Smit sa linije slobodnih bacanja.

Selektor Svetislav Pešić i direktor Dragan Tarlać (©ABA LIGA – FMP)Selektor Svetislav Pešić i direktor Dragan Tarlać (©ABA LIGA – FMP)

FMP je dugo bio na samo dva pogotka za tri i manje od 15 odsto preciznosti, do neizvesne završnice došao je pošto su lopte počele da ulaze. Na kraju su dva najefikasnija strelca Pantera ispalili ukupno 17 lopti sa distance i pogodili samo četiri puta. Džons je ubacio 21 poen uz 6/19 iz igre i 1/6 za tri, dok je Radonjić dodao 17 poena uz 3/11 sa distance. Danilo Tasić ubeležio je 13 poena.

Mega Mozzart sada ima sedam osam pobeda iz 16 kola, koliko i Igokea koja je vezala dva poraza i nalazi se na pragu plej-of zone. FMP je pretrpeo treći uzastopni neuspeh, ali je odigrao i prvi meč posle skoro mesec dana pauze zbog odlaganja mečeva u jeku novog talasa korone...

ABA LIGA - 18. kolo

Petak

Krka - Partizan 63:79

/Stipčević 15 - Koprivica 15/

Split - Igokea 89:77

/Šorter 26 - Jošilo 17/

Borac - Zadar 79:73 (65:65)

/R. Đoković 18 - Tompson 17/

Subota

Cibona - Studentski centar 90:75

/Gegić 18 - Kamenjaš 20/

FMP - Mega Mozzart 79:86

/Džons 21 - Simanić 15/

Nedelja

17.00: (1,15) Crvena zvezda (20,0) Mornar Bar (6,00)

19.00: (1,45) Budućnost (15,0) Cedevita Olimpija (3,05)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Mega MozzartFMP ŽeleznikBrajs DžonsDanilo TasićNikola JovićBoriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara