Rik Karlajl (©Reuters)
Rik Karlajl (©Reuters)

Dalas menja trenera posle 13 godina: Rik Karlajl krenuo za Donijem Nelsonom

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 23:42

Kraj jedne ere

Posle generalnog menadžera Donija Nelsona i trener Rik Karlajl je napustio Dalas Maverikse.

Iako je pre desetak dana najavio da će Mavsi i 14. sezonu igrati po notama istog stratega, vlasnik Mark Kjuban u čevrtak je za ESPN izjavio da se Karlajl neće vraćati u klub posle odmora.

Izabrane vesti

Dalas je eliminisan u prvoj rundi tekućeg plej-ofa od Los Anđeles Klipersa, ali nije to glavni razlog odlaska trenera koji je klubu doneo jedinu titulu prvaka NBA lige, osvojenu 2011. godine. Atletik piše da je glavni razlog poljuljana hijerarhija u klupskom rukovodstvu, odnosno sve veći uticaj koji na bitne odluke ima Haralabos Vulgaris, Kanađanin grčkog porekla koji se obogatio sportskim klađenjem, a od 2018. je jedan od direktora Dalasa, zadužen za kvantitativno istraživanje i razvoj. Njega je u klub doveo lično Kjuban, a vremenom je u senku stavio pomenutog Nelsona, s kojim je Karlajl u odličnim odnosima pa ga je razočarala gazdina odluka da podrži Vulgarisa i njegovom dugogodišnjem saradniku pokaže izlazna vrata.

Pominje se, takođe, poljuljan odnos sa prvom zvezdom tima, Lukom Dončićem.

Od kada je 2008. seo na klupu Dalas Maveriksa, pa do nedavne eliminacije u plej-ofu od Klipersa, Karlajlov učinak je 555 pobeda i 478 poraza u ligaškom delu, a 33 pobede i 38 poraza kroz pet učešća u plej-ofu. Svakako će ostati upamćena titula osvojena 2011, kada je u velikom finalu savladan Majami 4:2.


tagovi

rik karlajlDalasNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara