©AFP
©AFP

Dalas ponizio Oklahomu: Šamar kandidatu za NBA tron, Dončić i Irving razigrali novajlije

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.02.24. | 23:33

Jedan od najboljih timova zapada pretrpeo ubedljiv poraz (111:146)

Pokazala je Oklahoma tokom dosadašnjeg dela sezone da poseduje kvalitet da se nada visokom plasmanu, pa čak i NBA prstenu, međutim večeras je jedan od najboljih timova zapada trenutno pretrpeo bolan poraz. Nemilosrdni košarkaši Dalasa, na krilima prvih zvezda Luke Dončića i Kajrija Irvinga, ponizili su goste, a uz dvojac najefikasnijih odlično veče imali su i devitanti u redovima Maveriksa Daniel Gaford i Pi Džej Vošington 146:111.

Malo je utakmica u kojima su košarkaši Oklahome poraženi ove sezone, još manje je onih u kojima su ubeldjivo potučeni, međutim veleras su zadobili udarac od kojeg će im dugo zvoniti u ušima. Uspeo je Dalas da uspostavi željeni ritam i da se brzo odvoji na osetnu prednost koja je potom konstantno rasla. Išlo je večeras domaćinu sve od ruke, te su Šaj Gildžes Aleksander i Saigrači već krajem druge četvrtine postali sparing partner koji se ništa ne pita u Amerikan erlajns centru.

Izabrane vesti

Delovalo je na kratko da bi serija od 15 poena i povratak gostiju sredinom drugog kvartala na minus četiri mogli da vrate neizvesnost, ali je Dalas još surovije odgovorio na otpor koji je pružio protivnik. Još jednom je Luka Dončić imao odlično veče. Slovanac je treću utakmicu uzastopno završio sa više od 30 poena, koketirao je sa tripl-dabl učinkom, međutim ogromna prednost Maveriksa uticala je da već u ranoj fazi poslednje četvrtine bude pošteđen daljih napora, te je utakmicu završio sa 32 poena, osam skokova i devet asistencija.

Zapaženu ulogu imao je i Irving sa 25 poena i osam asistencija, dok su se novajlije u radovima Dalasa odlično predstavile domaćoj publici. Gaford, koji je stigao iz Vašington Vizardsa, postigao je 19 poena uz devet skokova za 17 minuta na terenu, dok je dojučerašnji igrač Šarlot Hornetsa Pi Džej Vošington zabeležio 14 poena uz pet skokova.

Na drugoj strani, jedini igrač koji je pokušao da se suprotstavi nadmoćnom rivalu bio je Gildžes Aleksander sa 25 poena, međutim izostala je podrška ostalih saigrača, te su košarkaši Oklahome 17. put ove sezone parket napustili pognutih glava. U gostujućim redovima šest minuta u igri je proveo Aleksej Pokuševski međutim uz prazne kolone i jedan promašaj.

Oklahoma je ostavši na 35 pobeda izgubila korak u odnosu na Minesotu i Denver, dok je Dalas četvrtim trijumfom u nizu nastavio da korača ka mestima koja vode u plej-of.


tagovi

NBA ligaDalasDalas MaveriksOklahomaOklahoma Siti Tander

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara