Danijel Tajs (©FIBA Basketball)
Danijel Tajs (©FIBA Basketball)

Danijel Tajs: Od početka smo verovali u medalju, nemačka košarka ima lepu budućnost

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.22. | 19:55

“Gubitak NBA finala ne mogu da računam pošto nismo ništa osvojili, ipak je bronzana medalja ono što se broji i računa“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Berlina)

Posle zlata 1993. godine pod dirigentskom palicom Svetislava Pešića, Nemačka je kao domaćin još jednog Evrobasketa uspela da osvoji bronzu i generalno prvu medalju posle evropskog srebra u Beogradu 2005. godine.

Izabrane vesti

Mogli su Nemci da budu u igri za zlato da su uspeli da se iskobeljaju iz svih zamki Serđa Skariola, ali na kraju Španci su ipak pokazali zašto su košarkaška velesila.

Nemačka je posle nekoliko teških godina uspela da se vrati na mapu i jedan od najzaslužnijih za to je Danijel Tajs... Odnedavno novi centar Indijane odigrao je sjajan turnir i bio lider ekipe zajedno sa Denisom Šrederom.

“Ako budemo nastavili da igramo kao što smo tokom ovog turnira, naša budućnost biće sjajna. Od početka smo verovali u medalju, ostvarili smo cilj na kraju“, priznaje Tajs.

Na pitanje da li mu je draže to što je sa Bostonom igrao NBA finale prošle sezone ili bronza na Evrobasketu, uzvraća:

“Gubitak NBA finala ne mogu da računam pošto nismo ništa osvojili, ipak je bronzana medalja ono što se broji i računa. Mnogo sam srećan zbog ove grupe momaka, sada možemo da proslavimo“.

Podvlači i da je zadovoljan učinkom cele ekipe na turniru...

“Odličan turnir je iza nas, igrali smo dobro od početka do kraja, igrali našu igru do samog kraja. Čvrsto u odbrani i raznovrsno u napadu. Ostvarili smo sedam pobeda, to m nogo znači za sve nas, kao i podrška koju smo dobili od porodica i prijatelja, sunarodnika... Lepo je igrati košarku pred svojim ljudima“.

Najbolji igrač Nemačke Šreder mogao bi da bude u idealnom timu prvenstva...

“To moraju biti najkorisniji košarkaši timova, neko ko je uspeo najviše. Na primer, Ponitka. Dovukao ih je do među četiri najbolje ekipe, trebalo bi da bude u najboljoj postavi. Pobedili su Sloveniju. Videćemo kako će na kraju biti”, poručio je Šreder i dodaje:

“Niko nije verovao u nas i osvojiti ovo... moram otići u svlačionicu, razmisliti, ispisali smo istoriju”.

Još jedan NBA igrač Franc Vagner kaže da je osećaj posle bronze neopisiv.

“Nisam svestan šta smo uradili kao grupa. Stalno pričam, sjajno je videti saigrače u ekipi koji su uložili napor, ne samo ovog leta, već i svih prethodnih. Videti njihovu radost je najlepša stvar”, poručio je Vagner i zaključio:

“Mislim da sam naučio mnogo. Dosta uspona i padova je bilo tokom turnira. Nadam se da ću nastaviti da napredujem”.


tagovi

košarkaška reprezentacija NemačkeEvrobasket 2022Danijel Tajs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara