""
""

Danilo Galinari igra na Evrobasketu

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.04.17. | 11:03

Italijanski reprezentativac doneo konačnu odluku

Činilo se na trenutak da bi Italija mogla da bude drastično oslabljena neigranjem Danila Galinarija na Evrobasketu, ali čim je spuštena zavesa na ligaški deo sezone u NBA - svaka sumnja je otklonjena.

Izabrane vesti

Iskusni krilni košarkaš i as Denver Nagetsa doneo je definitivnu odluku da igra na Evropskom prvenstvu, gde će Azuri konačno pokušati da ostvare ozbiljniji rezultat.
„Igraću ću, sigurno. Nema razloga da propustim okupljanje, koje je zakazano za 20. juli u Milanu. Dosad su me samo povrede sprečavale da se pojavim i igram za reprezentaciju, a ona je iznad svega. Voleo bih da konačno uradimo nešto“, jasan je Galinari.

Italija se nalazi u Grupi B i prvu fazu odigraće u Tel Avivu, gde će koplja ukrstiti sa domaćinom grupe Izraelom, potom i Ukrajinom, Litvanijom, Gruzijom i Nemačkom. U drugoj rundi ova grupa ukršta se sa Grupom A iz Helsinkija, gde će igrati Finska, Francuska, Poljska, Grčka, Island i Slovenija. 

Evrobasket je na programu od 31. avgusta do 17. septembra. Nakon dela po grupama, koja će se igrati u Helsinkiju, Tel Avivu, Istanbulu i Klužu, nokaut faza biće kompletno prebačena u Istanbul. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Danilo GalinariEvrobasket 2017košarkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara