MN press / AFP / Reuters
MN press / AFP / Reuters

Danilović: Godine u Virtusu najvažnije i najuspešnije u karijeri

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.21. | 16:22

Predsednik sportskog društva iz Bolonje smatra da je legendarni srpski košarkaš najveći virtusino ikada

Sportsko društvo Virtus proslavilo je 17. januara vek i po postojanja. Na tadašnji dan 1871. godine grupa entuzijasta osnovala je Sekcijsko gimnastičko društvo Virtus koje danas čine atletski, bejzbol, gimnastički, mačevalački, teniski i košarkaški klub, s pravom smatran kao najuspešniji u porodici. A najuspešniji ikada, bar prema rečima predsednika Društva Ćezara Mateija, odnosno najveći virtusino u istoriji je - Predrag Danilović.

Legendarni srpski košarkaš koji je zlatnim slovima ispisivao stranice slavne istorije jugoslovenske košarke i Partizana, ali i u dva navrata bolonjskih crno-belih, otvorenim pismom u tamošnjem dnevniku "Restu del Karlinju" čestitao je veliki jubilej Virtusu.

Izabrane vesti

"Virtus puni 150 godina, što je trenutak koji me čini ponosnim, iako sam sad u Beogradu, koji me takođe vidi kao glavnog junaka. U Bolonji, u tom dresu uvek sam se osećao kao kod kuće. A sada, čak i kada je prošlo godina, mogu samo da ponovim ono što sam uvek govorio: sezone u Bolonji i Virtusu bile su mi najvažnije u karijeri. Najlepše", napisao je Danilović.

Podsetio je Danilović da se sa Virtusom sreo u četvrtfinalu Evropskog kupa (Evrolige) u proleće 1992, igrajući za Partizan, sa kojim je nešto kasnije pokorio Evropu.

"Ali, Bolonja je imala nešto posebno. Virtus je bio poseban. Njegova istorija, tradicija su me osvojili. Da sam se 1992. vodio samo finansijskim ponudama, možda bih krenuo drugim putem. Ali bilo je nešto što me je privlačilo ka Bolonji. I nisam se prevario. Istorija Virtusa, naravno, ali i odnos koji se razvijao sa Etoreom Mesinom. I program kluba, sa kojim smo, u dva različita trenutka, osvojili sve. Kažem zajedno, jer smo u tome učestvovali svi: Virtus, saigrači, stručni štab, direktori, ja."

Danilović nikada nije krio da ga je ka Virtusu privlačila ideja da igra sa Robertom Brunamontijem.

"Nikad se nisam pokajao zbog tog izbora."

Istakao je veliku zahvalnost za mišljenje predsednika Društva.

"Sa zadovoljstvom i ponosom sam pročitao da predsednik Virtusa, Ćezare Matei, u meni najviše vidi oličenje duha Virtusa. Za 150 godina hiljade ljudi je oblačilo taj dres u različitim sportovima. Desetine i desetine su bili uzori. Međutim, to što sam naveden kao virtusino broj jedan ima ogroman značaj. Pozdrav iz Beograda, napred Virtus i pozdravite moju Bolonju", napisao je Danilović.



tagovi

Virtus BolonjaKK PartizanPredrag Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara