Dante Egzum (©Star Sport)
Dante Egzum (©Star Sport)

Dante Egzum: Zbog Partizana sam ponovo u NBA ligi

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.10.23. | 20:09

“Željko je želeo od mene da uzimam veću odgovornost. Tu sam možda i najviše porastao kao igrač. I ne samo kao igrač, već i kao osoba. Znajući da mogu da postanem lider, da budem plejmejker“

Kada je napustio Humsku posle samo jedne sezone, mnogi su odmah rekli da Partizan Mozzart Bet neće moći da nađe pravu zamenu za Dantea Egzuma. Australijanac je posle izuzetne godine u crno-belom dobio poziv Dalasa da se vrati u NBA ligu, a Partizan Mozzart Bet je posle dosta vaganja izabrao Pi Džej Doužera kao njegovog naslednika.

Egzum je u razgovoru za Sporting News rekao da je za njega dolazak u Evropu bio prekretnica u karijeri, a posebno je istakao svoje vreme u Partizan Mozzart Betu.

Izabrane vesti

“Dolazak u Evropu za mene je bio sjajno iskustvo. Utakmice imaju izuzetan kvalitet, ekipe vode neki od najboljih trenera na svetu“, izjavio je Egzum i dodao:

“Želeo sam da iskoristim šansu da igram, da pokažem da mogu da pomognem, da učim više o samoj igri. Igranje manje utakmica mi je pomoglo, ne samo da ostanem zdrav, već i da budem spreman za obaveze sa reprezentacijom Australije“.

Svoje prvo evropsko iskustvo imao je u Barseloni, ali je ipak procvetao igrajući za Partizan Mozzart Bet.

“Barsa je bila dobar klub za mene, ali mi je vreme u Partizanu bilo bolje. Kada sam stigao u Barselonu, bilo je to usred sezone. Pokušavao sam da se nađem, imao sam probni ugovor... U prvoj nedelji sam odmah debitovao i to protiv Real Madrida. U prva tri dana mi se mnogo toga izdešavalo. Pokušavao sam da se uklopim u tim i nađem svoju ulogu. Oni su bili zajedno još od predsezone, a neki su u tom momentu bili po dve-tri godine“.

Prelazak u Partizan Mozzart Bet izvukao je ono najbolje iz Egzuma, zbog čega je postao miljenik publike.

“Prelazak u Partizan mi je omogućio da odigram celu sezonu, da pokažem ko sam i šta sam. Želim da zahvalim Partizanu, zbog njega sam opet u NBA ligi“.

Australijanac posebno ističe svoje iskustvo sa Željkom Obradovićem.

“Čuo sam mnogo toga o Željku pre nego što sam došao. Svi su pričali o njemu, kao na primer Ekpe Judo koji mi je rekao da je sjajan trener i da jako dobro razume igru. To je veliki razlog zašto radi mnoge stvari na pravi način, kada nam govori šta da radimo. Imao je velika očekivanja od igrača, da se svi pokažu. Tako je bilo i sa navijačima Partizana. Želeli su da vide 100 odsto od nas svako veče. To je i Željkova mantra“.

Kaže da je zbog Obradovića naučio da više preuzima odgovornost na terenu, da je značajno porastao kao igrač tokom godinu dana rada sa njim.

“Veliko pitanje kada sam dolazio u Evropu bilo je da li mogu da igram plejmejkera. Željko je trenirao mnoge velike plejmejkere i on nije neko ko te samo baci na teren, da ti loptu u ruke i kaže ti da budeš lider. On želi da se uveri da ti to možeš. Želeo je od mene da uzimam veću odgovornost. Tu sam možda i najviše porastao kao igrač. I ne samo kao igrač, već i kao osoba. Znajući da mogu da postanem lider, da budem plejmejker“.


tagovi

Dante EgzumKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaNBA ligaDalas Maveriks

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara