Datome je opcija A, Panter je B, a u igri je i Bili Beron

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.06.20. | 12:36

Virtusova noćna mora

Olimpija iz Milana nema nameru da stane sa dovođenjem pojačanja. Već su potpisali velika evroligaška imena Kajla Hajnsa i Malkoma Dilejnija, zadržali su najbolje igrače, Virtusu su ispred nosa ukrali talentovanog Italijana Davidea Moretija, a sada bi putevi opet mogli da im se ukrste sa rivalom iz Bolonje.

Glavna Olimpijina želja u nastavku prelaznog roka je italijanski reprezentativac Đanluiđi Datome. Milanski klub čeka rasplet u Fenerbahčeu oko smanjena budžeta i plata posle kojeg će biti poznat pravac u kojem će krenuti turski velikan. Ako se ostvare namere rukovodstva da smanji budžet za plate za 45 odsto, to znači da će klub najverovatnije napustiti trener Željko Obradović, a za njim i neke od zvezda poput Koste Slukasa i Điđija Datomea. Ako Datome odluči da ode, Olimpija će prva stajati u redu za njegov potpis, a on će dati prednost povratku u Italiju u odnosu na ponude iz ostalih zemnalja.

Izabrane vesti

Ako Italijan ipak ostane u Istanbulu, Olimpija ima i plan B. To je doskorašnji Zvezdin košarkaš Kevin Panter kojem je istekao ugovor sa crveno-belima. On se već nekoliko nedelja nalazi u pregovorima sa milanskim evroligašom, ali bi mogao da izgubi stprljenje čekajuči na rasplet oko Datomea i da izabere neku drugu ponudu.

Ni tu nije kraj Olimpijine liste želja. Italijanski mediji otkrivaju da klub u vlasništvu Đorđa Armanija prati još neke slobodne agente među kojima je još jedan košarkaš kojem je istekao ugovor sa Crvenom zvezdom. Reč je o Biliju Beronu koji posle dve sjajne sezone na Malom Kalemegdanu ima nekoliko zanimljivih ponuda. Panatniakos, Valensija i Virtus su do sada pokazali interesovanje za njegovo dovođenje. U Virtusu ga želi trener Aleksandar Đorđević, a predsednik Masimo Zaneti je nedvano potvrdio da će pokušati da treneru ispuni ovu želju.

Ulazak Olimpije u priču oko Berona bi bio noćna mora za klub iz Bolonje. Zaneti je već istakao nezadovoljstvo što mu najveći rival otima igrače ispred nosa, a izvesno je da Virtus ni u trci za dovođenje Berona ne bi mogao finansijski da parira milanskom evroligašu.

“Trudimo se da se borimo protiv Olimpije Milano koja je na sve moguće i nemoguće načine pokušavala da nas saplete. Ako mi danas kažemo da nam se sviđa neki igrač, Olimpija Milano se već sutra pojavi da ponudi više za njega i preplati ga. Oni idu putem kojim mi nećemo. Sagorevaju mlade igrače, pogotovo italijanske. Misle da je najvažnije imati veliki budžet i kupovati igrače, a Đorđević im pokazuje da to nije tako. Mnogo mi se sviđao mladi Davide Moreti, hteo je da dođe kod nas, počeli smo pregovore i onda je uletela Olimpija Milano i dovela ga. Dali su mu platu koja je po mom mišljenju prevelika”, rekao je nedavno Zaneti.

Pored Berona, Olimpija prati još neke slobodne igrače poput Kajla Kjurika, Aleksa Hamiltona i Džordana Lojda


tagovi

Bili BeronKevin PanterLuiđi DatomeVirtus BolonjaOlimpija Milano

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara