OI 2021 “između Vimbldona i US Opena”

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.03.20. | 11:21

Novi datum održavanja Olimpijskih igara u Tokiju biće odlučen u roku od četiri sedmice

Prvi put u istroji Olimpijskog pokreta, tačnije modernih Olimpijskih igara jedne Igre su doživele da budu premeštene za sledeću godinu.

Pandemija virusa korona nije dozvolila da se održe ovog leta u Tokiju, koji će, što je najcrnje biti spreman da dočeka sportiste i navijače. Ali svet nije Japan, nažalost, tako da se sada valjamo u svojoj neodgovornosti. Red je onda da se traži rešenje, to jest novi datum održavanja Igara koje će biti, ako sve protekne kako treba i ova pošast se završi, na leto 2021.

Izabrane vesti

Centralna tačka u određivanju novog datuma je tenis, to jest dva letnja grend slema, Vimbldon i US Open. Međunarodni olimpijski komitet misli da uopravo između njih postavi Igre u Tokiju.

“Olimpijske igre će biti održane između Vimbldona, koji se završava sredinom jula i US Opena koji bi trebao da počne početkom avgusta”, izjavio je Džon Kouts, koordinator komisije MOK-a, “Cilj nam je da odredimo novi datum u roku od četiri sedmice”.

Olimpijske igre u Tokiju su bile zakazane da počnu 22. jula ove godine i da se završe 9. avgusta, ali je konačna odluka o odlaganju, iako su domaćini insistirali da se to ne radi, donesena u utorak nakon dogovora premijera Japana Šinza Abea i prvog čoveka MOK-a, Tomasa Baha.

Upravo Bah je dan ranije izjavio da je moguće i da Igre ne budu održane na leto, ali se izgleda od tog rešenja u međuvremenu odustalo. I njega je plašio sudar sa teniskim kalendarom.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara