Dejan Davidovac (Foto: Starsport)
Dejan Davidovac (Foto: Starsport)

Davidovac: Očekujem dobru utakmicu protiv Brazila, Jago da nastavi sa dobrim igrama i u sezoni

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 16:51

"Brzo smo se uigrali, iako smo sa svih strana skupljeni, da se nastavi trend sa mladim igračima", poručuje reprezentativac Srbije i prvotimac Crvene zvezde

Košarkaši Srbije ubedljivo su savladali Portoriko u trećoj pripremnoj utakmici za Svetsko prvenstvo 110:75 i već večeras kreću put Kine, gde ih očekuju još dva priprema duela sa Kinom (20. avgust) i Brazilom (21. avgust).

Među 13 putnika za Aziju nalazi se i povratnik u redove Crvene zvezde, Dejan Davidovac. Polivalentni košarkaš, koji je minulu sezonu proveo u moskovskom CSKA, zadovoljan je dosad odrađenim u pripremnom periodu i veruje da će Orlovi nastaviti da podižu broj obrtaja.

Izabrane vesti

"Sve izgleda prilično dobro, počevši od te prve utakmice prijateljske koja je bila zatvorena za javnost, gde smo takođe bili dobri. Brzo smo se uigrali, iako smo sa svih strana skupljeni. Bitna utakmica pred polazak na put i nadam se će tako biti i tamo", rekao je Davidovac za Mozzart Sport.

Duel sa Portorikom obeležili su i najmlađi reprezentativci. Nikola Jović je još jednom pokazao da je pravo osveženje za državni tim, pošto je susret okončao sa 11 poena, osam skokova i pet asistencija, što mu je donelo 24 indeksna poena. Debi u dresu A reprezentacije upisao je i MVP U18 Evropskog prvenstva u Nišu, Nikola Topić, koji je pre nedelju dana napunio 18 godina.

"Drago mi je što su tu, što ima mladih igrača koji su sa nama. Nadam se da će se takav trend nastaviti. Veoma su kvalitetni i talentovani, jedan je u NBA, to sve govori, a ovaj drugi, nadam se u što skorije vreme".

Izabranici Svetislava Pešića su dosad u zvaničnim mečevima savladali rivala iz grupe na Mundobasketu, Portoriko, kao i Grčku (71:64), dok su na Akroplis kupu izgubili u tesnoj završnici od Italije (88:89). U Šenženu ih čeka duel sa još jednim protivnikom iz Manile, selekcijom Kine koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević.

"Ovo je period gde više gledamo sebe, da napredujemo kao ekipa. Ne gledamo rezultat, protivnike... Još malo vremena je ostalo do prvenstva i trudimo se da ispravimo naše greške, svaka utakmica nam je značajna".

Generalna proba zakazana je protiv Brazilaca, koji su uoči planetarne smotre već dobili Južni Sudan (85:75), Australiju (86:90) i Venecuelu (83:71). Ozbiljan kvalitet pokazali su trijumfom nad Bumersima, uz odličnu partiju novog košarkaša Crvene zvezde Jaga dos Santosa (devet poena i osam asistencija).

"Očekujem dobru utakmicu. Vidim da on dobro igra, nadam se da će tako biti i na prvenstvu, kao i u sezoni. To će nam biti prvi susret", zaključio je Dejan Davidovac.



tagovi

Dejan Davidovackošarkaška reprezentacija SrbijeKK Crvena zvezdaNikola JovićNikola TopićJago dos Santos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara