Nikola Jović (© MN Press)
Nikola Jović (© MN Press)

Dečački snovi postaju java za Jovića i Topića

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 22:48

Utisci dva najmlađa igrača iz reprezentacije Srbije

Dok Bogdan Bogdanović, Nikola Milutinov, Stefan Jović kao prekaljeni reprezentativci idu na Mundobasket spremni znajući šta ih čeka na planetarnom šampionatu u Manili, pojedini momci još uvek doživljavaju da im se klinački snovi ispunjavaju. Pre svih to su Nikola Jović i Nikola Topić. Najmlađi članovi Pešićeve čete koji su i najemotivnije propratili sve što se dešavalo na meču protiv Portorika koji je deklasiran na parketu Štark Arene.

Potencijalno najprijatnije iznenađenje u Srbiji mogao bi da bude baš svestrani i emotivni Nikola Jović. As Majamija ovog leta je prvi put obukao seniorski dres Srbije, a koliko mu to znači moglo je da se vidi kada je žestoko zakucao i ispustio krik oduševljenja.

Izabrane vesti

"Odrastao sam gledajući reprezentaciju, mene emocije ponesu, pokazujem tako ljudima da mi znači što sam ovde, što sam na trenu. Zaista nisam hteo da gurnem protivnika, samo je ispalo tako", rekao je Jović.

Iste te emocije Jović bi mogao da pokaže i u Manili na Mundobasketu s obzirom da je skoro pa osigurao svoje mesto u timu.

"Nadam se da ću ih pokazati. To izleti iz mene, dok su ostali momci možda malo smireniji jer su iskusniji. Ja sam ipak mlađi. Ovo je moj dečački san"

Srbija je samo jedan poraz doživela na pripremama.

"Pokazali smo da igramo sve bolje i bolje. Izgledamo dobro, posebno posle poraza od Italije. Nastavljamo da idemo u pravom smeru".

Pokazao je Jović da na parketu može da uradi sve. Od snažne odbrane, prenosa lopte, atraktivnih poena - Srbija je dobila univerzalca koji će samo napredovati kako godine budu odmicale.

"Pokušavam da pomognem kako mogu. Eto i taj prenos lopte, selektor Pešić mi je rekao da je to dobro, naravno mi imamo igrače kao što su Jović ili Gudurić koji su iskusni i koji će mi reći da stanem".

Sve vreme dok je Nikola Jović pričao sa novinarima, pored njega stajao je Nikola Topić, još jedan momak koji ostvaruje dečačke snove. Prvo je kao MVP doneo zlato Srbiji u juniorskom uzrastu, a večeras je protiv Portorika upisao prve minute i poene kao senior.

"Fenomenalan osećaj, hvala publici koja nas je podržala", rekao je Topić.

Mladi plejmejker ipak ne ide u Kini gde Srbija odrađuje finalni deo priprema pred odlazak na Filipine.

"Ostajem u Srbiji. Njih 13 ide. Bože moj, ja sam zadovoljan. Proveo sam ovaj period sa sjajnim momcima. Svi su mi pomogli. Nikola Jović je bio najviše uz mene. Svi su mi čestitali na uspehu iz Niša. Od srca im hvala", dodao je Topić.



tagovi

Nikola JovićNikola Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara