Jago dos Santos (©fiba.basketball)
Jago dos Santos (©fiba.basketball)

Zvezdin novi plejmejker dirigovao igrom Brazila u pobedi nad Australijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 12:45

Jago dos Santos na pragu dabl-dabla, šou ipak ukrali Bruno Kaboklo i Džoš Gidi

Okupili su Brazilci veoma interesantnu, ali pre svega kvalitetnu ekipu ovog leta i mogli bi prijatno da iznenade na predstojećem Svetskom prvenstvu. To su dokazali trijumfom nad Australijom u okviru priprema 90:86.

Dobili su veoma zanimljiv duel pre svega sjajnim šutem sa distance (16/35), ali i uz par odličnih individualnih izdanja. Bruno Kaboklo je dominirao sa 20 poena i 12 skokova, dok je Vitor Benite pogodio pet trojki iz sedam pokušaja za 17 poena, a Lukas Dijas četiri za 14 poena. Vrlo dobar i Zvezdin Brazilac, Jago dos Santos, koji je kao startni plejmejker Selesaa bio na pragu dabl-dabla sa devet poena i osam asistencija.

Izabrane vesti

Nije izabranike Gustava Kontija uzdrmalo ni odlično izdanje plejmejkera Oklahome Džoša Gidija. Sjajni Australijanac je pored 20 poena ubeležio i 10 skokova, kao i četiri asistencije. Ispratili su ga Peti Mils sa 11 poena, kao i Nik Kej i nekadašnji centar Zvezde, Duop Rit, sa po 10 postignutih poena.

Šut sa distance je napravio najveću razliku, pošto su Bumersi gađali svega 9/34, a Brazilci su prikazali i bolju timsku igru koja se oslikava kroz osam asistencija više (27:19).

Pokazali su Brazilci da mogu da odigraju vrlo kvalitetno i atraktivno, da će bez dileme biti nezgodan rival na Svetskom prvenstvu. Uz pomenute strelce ima Selesao još interesantnih igrača, poput novog plejmejkera Fenerbahčea Raula Neta, iskusnog Marselinja Uertasa, bivšeg NBA centra Kristijana Felisija, naslednika Dos Santosa i Kabokla u Ulmu, Žoržinja De Paule.

Čini se da će Orlovi imati veoma dobro generalnu probu pred Mundobasket, s ozbirom da će pripreme okončati duelom sa Brazilom, 21. avgusta u Šenženu.



tagovi

košarkaška reprezentacija BrazilaBrazilkošarkaška reprezentacija AustralijeAustralijaJago dos SantosBruno KabokloDžoš GidiPeti MilsVitor BeniteMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara