Dejan Davidovac i Janis Sferopulos (©Starsport)
Dejan Davidovac i Janis Sferopulos (©Starsport)

Davidovac pred Albu: Teško je gubiti u neizvesnim završnicama, ključ će biti da bolje počnemo meč

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.12.23. | 19:14

"Da igramo dosta bolje u odbrani, da budemo agresivniji, fizički dominantniji i da nametnemo svoj ritam od starta", dodao je prvotimac Crvene zvezde

Posle poraza od Valensije i Baskonije u duplom kolu Evrolige, Crvena zvezda je zalečila rane šestim vezanim trijumfom u ABA ligi protiv Mege. Nije bilo lako, ali je niz u regionalnom takmičenju nastavljen, ali više se od crveno-belih očekuje na evro-sceni. Sa učinkom 4-9 (sve pobede upisane kod kuće), dočekuju poslednjeplasirani tim na tabeli, berlinsku Albu (2-11, 0-7 na strani).

Uprkos činjenici da je nemački tim podmladio redove i loše otvorio sezonu, od Zvezde je izgubio skupa dva puta, a kao gost tek jednom - još u januaru 2015. godine. Bila je Alba prethodnih sezona pravi kamen spoticanja za srpskog šampiona, što sigurno poziva na oprez pred 11. međusobni susret na najvećoj kontinentalnoj pozornici. To je pred sutrašnji okršaj prokomentarisao i Dejan Davidovac, koji se osvrnuo i na činjenicu da su crveno-beli veoma loše otvorili prethodne mečeve u Evroligi.

Izabrane vesti

"Čeka nas teška utakmica, znamo da je Alba bila nezgodan protivnik za nas dosad. Nadamo se pobedi. Biće nam dosta važno da trijumfujemo, svesni smo toga i spremno ih dočekujemo. Loše smo ušli u prethodne dve utakmice, treba bolje da počinjemo, da igramo dosta bolje u odbrani, da budemo agresivniji, fizički dominantniji i da nametnemo svoj ritam od starta. Između ostalog i to će biti ključ ove utakmice," jasan je Davidovac, koji je prokomentarisao i činjenicu da je Zvezda u najvećem broju slučajeve mečeve u društvu najboljih gubila u poslednjim trenucima.

"Imali smo dosta tesnih poraza ove sezone. Teško je gubiti u neizvesnim završnicama, ali šta je tu je. Utakmice idu dalje, tempo je prilično nezgodan i ne treba da razmišljamo o tim stvarima, već da se okrenemo utakmicama koje nas očekuju", zaključio je krilni košarkaš, a onda "predao mikrofon" Džoelu Bolomboju.

S ozbirom da je pred ekipom Janisa Sferopulosa sudar sa poslednjeplasiranim timom evroligaškog karavana, imperativ pobede možda nije bio veći ove sezone.

"Očekivanja su kao i uvek ista. Ovde je takva košarkaška atmosfera i sve to je deo našeg posla. Postoje određena očekivanja od nas, da igramo dobro i donosimo dobre rezultate. Sutra će verovatno biti još veća, jer moramo da dobijemo Definitivno je dobro biti ponovo kod kuće. Moramo da krenemo agresivno i pobedimo", dodao je Zvezdin centar.

Iako je Alba upisala tek dve pobede, Bolomboj ističe da njegova ekipa o tome ne treba da razmišlja.

"Uprkos rezultatima i dalje su to profesionalci i njihov učinak ne treba da nas zavara. Imaju igrače koji uvek mogu da ubace 20 ili više poena. Zato je pred nama dobra prilika krenemo jako, pokažemo da smo mentalno spremni i završimo posao".

Johanes Timan sa saigračima iz Albe (Foto: MN Press)Johanes Timan sa saigračima iz Albe (Foto: MN Press)

Imaće unutrašnja linija, pa tako i Bolomboj, pune ruke posla sa Johanesom Timanom koji igra sezonu karijere sa prosekom od 15,2 poena i 5,7 skokova po meču (prosečan indeks 19,5). Pritom je u prethodnoj rundi postavio rekord karijere sa 31 poenom i indeksom 40 u susretu sa Anadolu Efesom.

"Gledali smo dosta snimaka o njima i njemu posebno. Moramo da ga usporimo u reketu i na vreme odradimo posao, kako bi njemu i njima otežali posao".

Treninzima crveno-belih se konačno pridružio i Adam Hanga. Izuzetno je iskusni Mađar nedostajao ekipi u prethodnom periodu.

"Veoma je važno što se vratio. Donosi mnogo timu na oba kraja terena i to što se vratio će nam nesumnjivo mnogo pomoći", zaključio je Džoel Bolomboj.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK AlbaAlba BerlinDejan DavidovacDžoel BolombojJohanes Timan

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara