Davis Bertans (AFP)
Davis Bertans (AFP)

Davis Bertans nije zaboravio Duška Vujoševića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 23:17

Letonac u dresu Dalas Meveriksa na poluvremenu utakmice protiv Los Anđeles Klipersa se prisetio ko mu je najviše pomogao na startu karijere

U NBA ligi se utakmice nižu kao na traci, čim pobedite ili uzgubite meč, odmah je iza ugla sledeći. Brojke se vrlo brzo arhiviraju i čeka se nova senzacija. Tako može da se okarakteriše i okršaj Dalasa i Los Anđeles Klipersa. Slavio je tim iz grada Anđela, a ljubitelji košarke sa ovih prostora vode da proprate mečeve Meveriksa zbog senzacionalnog Luke Dončića, međutim na ovom meču u oko mnogima je upao zanimljiv detalj.

Naime, na poluvremenu duela, koji su inače Klipersi rešili u svoju korist rezultatom 112:98, igrači Meveriksa su pričali o svojim metorima, tačnije zahvaljuvali su im se što su ih izveli na pravi put. Dok se većina zahvaljivala roditeljima, najupečatljiviji je bio Davis Bertans on je u prvi plan istakao bivšeg trenera. Ljboteljima košarke u Srbiji dobro poznatog - Duška Vujoševića.

Izabrane vesti

"Trener Vujošević iz Srbije mi je pomogao da napravim veliki iskorak kada sam imao 19 godina", rekao je bio Bertans.

Podsećanja radi, Davis je u Partizan stigao 2012. godine iz Slovenije, Proveo je dve sezone u crno-belom dresu pre nego što je otišao u Baskoniju, a posle toga u NBA ligu, prvo u San Antonio, potom Vašington i sada je u Dalasu.

Letonac je inače ovaj meč okončao sa tri poena. Očekivano, ponovo najbolji u dresu Dalasa bio je Luka Dončić. Slovenac je ubacio 29 poena uz 10 skokova.

Na drugoj strani navijači Klipersa najzad mogu da uživaju i vide dva glavna igrača na parketu. Kavaj Lenard je bio najbolji sa 30 poena, dok je Pol Džordž dodao 21 poen.

NBA VEČERAS:

Dalas - Los Anđeles Klipersi 98:112

/Dončić 29 - Lenard 30/

Majami - Nju Orleans

Njujork - Toronto

Denver - Oklahoma

Finiks - Memfis

Golden Stejt - Bruklin

Portland - Los Anđeles Lejkersi



tagovi

Davis BertansNBA ligaDuško Vujošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara