Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star Sport)
Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star Sport)

Decembar u Beogradu: Ključne tri nedelje za Partizan Mozzart Bet

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.11.23. | 08:15

Večerašnjom utakmicom 9. kola ABA lige protiv Borca (20.00, Arena Sport 1) počinje serija mečeva Partizana u Beogradu koji bi mogli da preokrenu čitavu sezonu

Bliži se kraj novembra, a Partizan Mozzart Bet nije tamo gde bi želeo da bude. Aktuelni šampion ABA lige je trenutno peti na tabeli regionalnog takmičenja zbog tri potpuno neočekivana poraza, ni u Evroligi nije sjajno sa šest poraza posle 10 mečeva što je dovoljno za tek 13. mesto, ali sledi period od tri nedelje koji bi klub iz Humske mogao da iskoristi da u potpunosti preokrene sve i krene da niže pobede kao što je radio prošle sezone.

Naime, sedam vrlo bitnih mečeva u tom periodu crno-beli igraju u Beogradu, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi.

Izabrane vesti

Sve počinje večeras od 20 časova u ABA ligi kada crno-beli u Areni budu dočekali Borac iz Čačka. O samom meču i ulozi favorita ne bismo da trošimo reči. Partizan bi i bez Kevina Pantera, Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića morao rutinski da reši duel 9. kola, doduše, isto smo očekivali i u okršajima protiv Mege i Igokee pa su se dogodili kiksevi. Sada je Partizan priteran uzazid u ABA ligi, porazi više nisu opcija ako klub iz Humske želi prvo mesto na tabeli koje je i ovako već vrlo, vrlo daleko.

"Nažalost, dozvolili smo da svako pomisli da može da dođe i da nas pobedi u našoj dvorani. To moramo da prekinemo, moramo da budemo čvršći, da igramo bolje, jače, i da odbranimo naš teren. Moramo konačno da kliknemo i počnemo da pobeđujemo", idealno je opisao trenutnu situaciju Mateuš Ponitka.

Doduše važnije od same pozicije na tabeli je činjenica da Partizan i dalje traži konstantnu formu, da barem jedna utakmica prođe bez velikih padova koji kidaju živce, kako trenera Željka Obradovića, tako i navijača.

Da bi se tako nešto ostvarilo, idealno bi bilo da se naredne tri nedelje iskoriste maksimalno jer čak sedam od osam mečeva Partizan igra u Beogradu. Od tih sedam mečeva u Beogradu, jedan je u Železniku protiv FMP-a. Sve ostalo se igra u Areni. Jedino pravo gostovanje u ovom periodu je u Kaunasu, a za meč protiv Žalgirisa crno-beli će imati čarter let. Znači nema dugog čekanja na aerodromima i nema dodatnog umora.

----

Raspored Partizana u naredne tri nedelje

Evroliga

Partizan Mozzart Bet - Panatinaikos 30.11

Partizan Mozzart Bet - Monako 5.12

Partizan Mozzart Bet - Olimpija Milano 7.12

Žalgiris - Partizan Mozzart Bet 14.12

ABA Liga

Partizan Mozzart Bet - Borac 27.11

FMP - Partizan Mozzart Bet 2.12

Partizan Mozzart Bet - SC Derbi 11.12

Partizan Mozzart Bet - Budućnost 18.12

----

Idemo prvo o regionalnom takmičenju. Posle večerašnjeg okršaja protiv Borca, sledi to pomenuto gostovanje u Železniku početkom decembra, pa onda dva vrlo bitna meča u Areni. Prvo dolazi Studentski centar, tim koji je već šokirao crno-bele. Bilo je to još pre početka takmičarske sezone. U finalu Super kupa ABA lige, SC Derbi je trojkom Borne Kapuste srušio crno-bele i tako osvojio trofej koji su svi već videli u rukama Partizana. Isti tim je i prošle sezone znao da namuči crno-bele u plej-ofu. Posle toga u Arenu stiže još jedan predstavnik Crne Gore - Budućnost. Sa novim trenerom na klupi Podgoričani su dobili novu energiju pa će i taj duel biti od ključne važnosti za crno-bele.

Slično može da se kaže i za Evroligi. Crno-beli naredna tri duela u elitnom takmičenju igraju u Areni. Serija počinje narednog četvrtka kada slavni Panatinaikos bude došao u Beograd. Taj meč je bitan i zbog Kevina Pantera koji bi tada mogao da zaigra prvi put još od kraja oktobra.

Potom dolazi Monako sa Sašom Obradovićem i sjajnim Majkom Džejmsom, a onda Olimpija Milano sa Nikolom Mirotićem. Posle svega toga dolazi pomenuto putovanje u Kaunas.

Ukoliko bi Partizan najzad uspeo da pronađe formu i zaigra onako kako Željko Obradović želi, sve bi moglo da se preokrene u korist kluba iz Humske. Definitivno ključni dani slede.

ABA LIGA - 9. kolo

Petak

Cibona - Mega 69:83

Igokea - Zadar 100:94 .

Subota

Budućnost - Cedevita Olimpija 81:82

Nedelja

FMP - SC Derbi 86:99

Ponedeljak

17.00 (1,85) Krka (hen 17,5) Crvena zvezda (1,85)

20.00 (1,85) Partizan Mozzart Bet (hen -18,5) Borac Mozzart (1,85)



tagovi

KK PartizanABA ligaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara