Definitivno: Grčka bez Janisa Adetokunba na Mundobasketu

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 14:02

As Milvokija objavio na društvenim mrežama da odustaje zbog povrede

Odustao je Nikola Jokić od nastupa za Srbiju na Mundobasketu, pre njega se zahvalio na pozivu i Domantas Sabonis za Litvaniju, a ni Grčka definitivno neće moći da računa na svoju najveću zvezdu, NBA stara Janisa Adetokunba.

Sve ono što se naslućivalo prethodnih dana dobilo je zvaničnu formu. Najcenjeniji od braće Adetokunbo je na društvenim mrežama objavio saopštenje u kojem je obavestio javnost da zbog povrede neće moći da igra na predstojećem Mundobasketu.

Izabrane vesti

Svi znaju moju strast i ljubav prema reprezentaciji. Nakon što se završila sezona u NBA ligi, konstantno sam gurao svoje telo do limita da bih bio spreman za nastup na prvenstvu sveta. Nažalost, posle nekoliko meseci truda i posle razgovora sa medicinskim timom, sada je jasno da se nisam oporavio u dovoljnoj meri da bih mogao da igram na Mundobasketu“, rekao je Adetokunbo.

Grčki as kaže da je veoma razočaran što neće moći da brani boje domovine.

Jasno je da ovo nije moj izbor i sada mi preostaje da radim na oporavku, da bih mogao da se takmičim u narednim godinama. Veoma sam razočaran, jer mi odluka medicinskog tima nije ostavila mogućnost izbora. Da sam probao na silu da se vratim na teren rizikovao bih svoje zdravlje. Moj cilj, kao i cele reprezentacije je da se plasiramo na Olimpijske igre 2024. i bila bi mi velika čast da predstavljam svoju zemlju na tom takmičenju“, poručio je Janis.

Prva zvezda Milvoki Baksa još sanja medalju u dresu reprezentacije Grčke.


tagovi

Janis Adetokunbokošarkaška reprezentacija GrčkeMundobasket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara