Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Dejan Radonjić na tankom ledu, Olimpijakos razbio PAO za plasman u finale Kupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 22:01

Crveno-beli u nedelju za trofej protiv Peristerija

Dominacija košarkaša Olimpijakosa u derbijima sa najvećim rivalom Panatinaikosom nastavljena je večeras u polufinalu grčkog Kupa. Crveno-beli deo Atine radovao se pobedi 81:65, što je 11. uzastopni put da je Olimpijakos savladao PAO.

S obzirom na to da Zeleni imaju tri uzastopna poraza u Evroligi i trenutno su treći otpozadi, sa pet pobeda daleko od mesta u Top 8, dok u nacionalnom prvenstvu zaostaju dve pobede za gradskim rivalom (Olimpijakos 15-0, PAO 13-2), jasno je da Dejanu Radonjiću predstoje teški dani i napeti razgovori s rukovodstvom kluba o daljoj saradnji.

Izabrane vesti

Očigledno je da nešto ne štima u redovima Panatinaikosa, a po rečima trenera večeras je to bio gubitak ritma u napadu na početku drugog poluvremena, kada se Olimpijakos serijom 17:0 odlepio na nedostižnu prednost iako je PAO imao pet poena prednosti na poluvremenu (40:35).

"Početak drugog poluvremena bio je ključan. Olimpijakos je igrao izvrsno, pogađali su sve šuteve, dok smo mi bili loši u napadu, mnogo slabiji nego u prvom poluvremenu. Izgubili smo ritam i nismo reagovali. Napravili smo previše grešaka i u odbrani i u napadu i zbog toga smo izgubili", konstatovao je Radonjić posle meča.

Najbolji igrač meča bio je Aleksandar Vezenkov, koji je imao indeks korisnosti čak 33. Bugarski reprezentativac iz redova Olimpijakosa predvodio je svoj tim do pobede sa 22 poena, 10 skokova, četiri asistentcije i dve ukradene lopte. Za dva poena šutirao je 4/5, za tri 3/6, a slobodna bacanja 5/5. Pored odličnog krila istakli su se Kostas Papanikolau sa 15 poena i Ajzea Kenan sa 14.

Crveno-beli će za odbfranu trofeja osvojenog prošle sezone igrati u nedelju protiv Peristerija, koji je u polufinalu eliminisao AEK (77:65). Olimpijakos je dosad 10. puta bio pobednik Kupa Grčke, dok će Peristeri prvi put igrati za ovaj trofej.


tagovi

Dejan RadonjićKK PanatinaikosKK OlimpijakosKup Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara