Dejan Radonjić (MN Press)
Dejan Radonjić (MN Press)

Dejan Radonjić: Nadam se da će centar doći što pre

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.08.21. | 17:10

Trener Crvene zvezde proanalizirao prvi deo pripremnog perioda

Crveno-beli odrađuju najteži period priprema i čekaju trenutak kada će biti kompletni. Još od ranije je poznato da čekaju još samo pojačanje na poziciji centra, a prema nezvaničnim saznanjima Mozzart sporta to bi mogao da bude Matijas Lesor, sa kojim su u završnim pregovorima.

O konkretnim imenima nije želeo da priča trener Dejan Radonjić, ali je istakao da se nada da će roster vrlo brzo biti sastavljen.

Izabrane vesti

Volters dolazi 1.septembra, posle toga ga očekujemo na treningu. Nekoliko dana van treninga će biti Dobrić i Lazarević. Što se centra tiče, očekujemo da pronađemo igrača koji će pomoći timu. Nadam se da će to biti što pre, jer je period za pripreme kratak, a veoma bitan, s obzirom na to koliko je dugačka sezona, koliko se utakmica igra i koliko je zgusnut raspored“, poručio je Dejan Radonjić tokom razgovora za klupski sajt.

On je proanalizirao prvi deo pripremnog perioda.

Trudimo se da svaki dan iskoristimo na najbolji mogući način. Imamo skraćen period za pripreme i svakako da želimo kroz treninge da dođemo do zadovoljavajućeg nivoa fizičke spreme na početku, a onda i svega ostalog što je potrebno za ovaj period“.

Ne razmišljaju trenutno igrači o nešto težem rasporedu na otvaranju sezone.

Mi želimo plan koji imamo da sprovedemo u delo na najbolji mogući način. Očekujemo u narednim danima da budemo kompletni, imamo sitnih problema sa povredama, a to je karakteristično za ovaj period. Kad dođe vreme za bavljenje takmičarskim stvarima, onda ćemo pričati o tome“.

Naredne nedelje Crvena zvezda kreće sa pripremnim mečevima. Prvi okršaj se zakazan za 31. avgust sa FMP.

Koristićemo te početne utakmice da vidimo u kakvom smo trenutno stanju kad su različiti aspekti igre u pitanju i da napravimo analizu u kom smeru treba da se ide, šta bi trebalo da se radi nakon toga“.

O utiscima sa priprema pričao je i kapiten Branko Lazić, koji 11. put prolazi ovaj period crveno-beloj opremi.

Ne razlikuju se pripreme od prethodnih. Ovo je najteži deo sezone i moramo da ga preguramo nekako. Koliko god bio težak, najbitniji je, jer ukoliko napravimo dobru pripremu i dobru bazu, možemo da očekujemo i dobre igre".

Od prvih sedam utakmica Evrolige na pet će Crvena zvezde biti gost.

Sigurno da će biti teško, ali mi još nismo kompletni. Još pokušavamo da se uigramo i pripremimo, očekujemo sledeće nedelje da budemo na okupu. Kreću i pripremne utakmice, siguran sam da ćemo se kroz te mečeve spremiti za početak sezone. Očekujem da ćemo dobro otvoriti takmičarsku godinu, bez obzira na to kakav je raspored“.

Lazić je sasvim zadovoljan kompletnim ambijentom u timu.

Super izgleda. Mnogo momaka sa kojima sam već igrao su se vratili. Oseća se stara hemija... Pokušavamo nove da ubacimo u to. Sve ide u pozitivnom smeru i potrudićemo se da nastavimo“, zaključio je Lazić.


tagovi

Dejan RadonjićKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara