Dejvid Blat (©Starsport)
Dejvid Blat (©Starsport)

Dejvid Blat u Kućni slavnih Makabija, čestitke poslali Obradović, Laso, Mesina, Silver, Jasikevičijus...

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 17:18

Pred četvrti meč sa Monakom, izraelski velikan će na svečanoj ceremoniji uvrstiti legedarnog trenera među najveća imena u istoriji kluba

Vratio se Dejvid Blat minulog leta u Makabi, doduše ne u ulozi trenera, ali nije slučajnost što se tim iz Tel Aviva domogao plej-ofa i beležio sjajne rezultate u Evroligi i domaćem prvenstvu. Sada kao predsednik stručnog komiteta pomaže klubu iz Tel Aviva, sa kojim je 2014. godine osvojio evropsku krunu, kao i ABA ligu pet titula u Izraelu i šest državnih kupova. Kao asistent je sa Ponosom Izraela osvojio još jednu Evroligu, četiri trofeja u domaćem šampionatu i još tri Kupa, kao i FIBA Suproligu 2001. godine.

Zbog svega što je sa timom iz Tel Aviva postigao, biće uvršten u Kuću slavnih Makabija na svečanoj ceremoniji pred četvrtu utakmicu plej-ofa elitnog takmičenja protiv Monaka (20.05, 2-1 za Kneževe u seriji).

Izabrane vesti

Čestitke su stigle sa svih krajeva sveta, pa i od komesara NBA lige Adama Silvera.

"Košarka te je vodila na sve krajeve sveta i bio si uspešan gde god da si bio. Obožavan si od strane navijača u Izraelu i širom svetske košarkaške zajednice", rekao je Silver.

Oglasio se i najtrofejniji evropski stručnjak, trener Partizan Mozzart Beta, Željko Obradović.

"Želim ti sve najboljie i čestitam što si postao deo Kuće slavnih Makabija", dodao je Obradović.

Poruku je Blatu poslao i šef struke Olimpija Milano, čuveni Etore Mesina.

"Dobar prijatelj, neverovatan trener i mnogo sam naučio od tebe. Želim ti sve najbolje", kazao je Mesina u video poruci.

Pablo Laso je stigao i da se našali.

"Velika čast za velikog trenera, ali što je najvažnije - sjajnu osobu. Još mi duguješ kafu posle one utakmice u Milanu", istakao je Laso.

Sjajnom treneru, koji je veoma uspešno predvodio i Klivlend Kavalirse u NBA ligi, čestitali su i bivši igrači Entoni Parker, Sofoklis Skorcijanitis, Derik Šarp, Devin Smit, kao i Nikola Vujčić, Šarunas Jasikevičijus i prvi čovek Makabija Šimon Mizrahi.

Dejvid Blat je trenersku karijeru otpočeo 1993. godine u Hapoel Galil Eljonu, u Makabi je prvi put stigao 1999, radio prve dve godine kao pomoćni trener, pa potom dve kao prvi, pre nego što je još jednu sezonu bio asistet u stručnom štabu. Trenirao je zatim Dinami Sankt Peterburg, Beneton Trevizo, Anadolu Efes, moskovski Dinamo, Aris, Darušafaku i Olimpijakos, a kao selektor Rusije je 2007. bio i šampion Evrope.



tagovi

KK Makabi Tel AvivDejvid BlatAdam SilverŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara