Džoš Gidi na polaganju (AFP)
Džoš Gidi na polaganju (AFP)

Dekoncentracija ukrala Pelikansima šut za produžetak: Jokić u plej-ofu protiv Oklahome ili Minesote (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 06:52

Gidi i Gldžs-Aleksander ipak zasenili Brendona Ingrama

Kraj sezone za Nju Orleans , dok će Oklahoma preko Minesote pokušati da kupi sebi mesto u plej-ofu i zakaže sudar sa Denverom Nikole Jokića. Sudarili su se Tanderi i Pelikansi u Smuti King centru u Nju Orleansu, odigrali neizvestan meč u kojem maltene nije bilo dvocifrene prednosti, ali se u neizvesnoj završnici bolje snašla ekipa Marka Dejnoa i uz veći broj raspoloženih igrača stigla na korak do doigravanja - 118:123.

Kako se duel bližio kraju, tako je odgovornost u napadima Pelikansa konstantno prelazila u ruke Brendona Ingrama. A nekadašnji drugi pik sa NBA drafta je uradio praktično sve što je bilo do njega. Čak je i tri sekunde pre kraja utakmice pogodio dalekometnu trojku i primakao svoj tim na poen zaostatka (119:118). No, njegova sjajna partija i učinak od 30 poena, sedam skokova i šest asistencija ostali su u senci Džoša Gidija i Šej Gildžsa Aleksandera.

Izabrane vesti

Gildžs-Aleksander je nakon trojke Ingrama momentalno poslat na liniju penala, unovčio je oba bacanja, da bi Erber Džons umesto da uposli neometanog Si-Džeja Mekaluma, poslao neprecizno dodavanje iz auta u aut. Pelikansi su izgubili loptu, ponovo poslali najboljeg strelca utakmice na liniju penala i to je bio njihov kraj.

Gidi je uz 30 poena sakupio devet skokova i deset asistencija, Gildžs-Aleksander na 32 poena imao pet uhvaćenih lopti i tri asistencije. Lu Dort je sačekao plej-in turnir da isporuči ovosezonski košgeterski rekord. Kanađanin je sa 27 poena takođe bio vrlo važan faktor u trijumfu Tandera.

Pelikansi su bolje otvorili utakmicu, stekli prednost 19:10, ali izgubili prvu četvrtinu sa 29:32. Prednost se u drugoj deonici smenjivala u nekoliko navrata da bi domaćini na poluvreme otišli sa plusom od šest poena - 63:57. Razgoropadili su se Tanderi u trećem kvartalu, sasuli u koš protivnika 39 poena na krilima Gildžs-Aleksandera koji je posle samo sedam poena u prvom postigao čak 25 od poluvremena. Dozvolili su tada Tanderi samo 24 poena rivalu i napravili zalihu od devet poena pred odlučujući period igre (87:96), ali su domaćini to istopili u dolučujućem periodu. Kontrolisali su skok zahvaljujući Jonasu Valančjunasu koji je uz 14 poena uhvatio i 18 lopti, ali je preko potrebna napadačka raznosvrsnost izostala kada je bilo najvažnije, tačnije, Ingram je ostao bez adekvatne podrške.

NBA

Toronto - Čikago 105:109

/Sjakam 32 - Lavin 39/

Nju Orleans - Oklahoma 118:123

/Ingram 30 - Gildžs-Aleksander 32/


tagovi

Nju Orleans PelikansOklahoma Siti TanderOklahomaDžoš GidiBrendon Ingram

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara