Ostoja MIjailović, Milan Mačvan i Mlađan Šilobad (©MN Press)
Ostoja MIjailović, Milan Mačvan i Mlađan Šilobad (©MN Press)

Demanti advokata: Nije tačno da je Partizan dobio sudski proces, Mačvan oprostio desetine hiljada

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.02.24. | 09:32

“Utisak je da je ovo obraćanje imalo za cilj da diskredituje Milana Mačvana kao javnu ličnost, uzornog sportistu, koji iskeno i odano voli svoj klub”, kaže se u pismu Ivana Milosavljevića

Veza je bila prava ljubavna, raskid očigledno bolan. Prvi čovek Partizan Mozzart Beta Ostoja Mijailović javno je zato zamerio Milanu Mačvanu na držanju prilikom pregovora o isplati dugova koje su crno-beli vukli prema nekadašnjem centru. I na kraju se pohvalio presudom Suda za arbitražu u sportu po kojoj će Mačvan morati da Partizanu vrati 30.000 evra?!

Stekao se utisak da je sud prvobitnom presudom “častio” nekadašnjeg reprezentativca. Međutim, Mačvanov advokat Ivan Milosavljević javio se javnosti otvorenim pismom i naveo da – ništa od toga nije tačno.

Izabrane vesti

Krenimo dakle redom.

U cilju istinitog informisanja sportske javnosti koja bi iz saopštenja g. Mijailovića mogla izvući potpuno pogrešne zaključke, nužno je istaći da je zajednički stav kako Stalne sportske arbitraže pri Olimpijskom komitetu Srbije tako i Sportskog suda u Lozani da je KK Partizan isključivo odgovoran za neispunjenje svih finansijskih obaveza prema Milanu Mačvanu”, počinje advokat Milosavljević.

Još pre toga…

Sporu je prethodilo zaključenje Sporazuma o izmirenju duga iz 2018. godine kojim se Milan Mačvan odrekao na desetine hiljada evra u korist kluba želeći da na taj način pokaže svoju najiskreniju pripadnost i ljubav prema KK Partizan. Zauzvrat, želeo je da od kluba dobije garancije da će u skladu sa dinamikom isplate koju je odredio KK Partizan, biti isplaćene obaveze koje klub prema njemu ima. Nažalost, KK Partizan nije ispoštovao svoje obaveze niti plan otplate duga koji je sam opredelio, pa je Milan Mačvan bio prinuđen da se obrati nadležnoj Stalnoj sportskoj arbitraži pri Olimpijskom komitetu Srbije”.

Odluku tog tela da Partizan treba da Mačvanu isplati 75.000 evra Mijailović je nazvao “skandaloznom”. Mačvanov advokat naravno ima drugačije viđenje.

I pored neverovatnih pritisaka na ovo telo, prilično čudnog negiranja KK Partizan da dug prema Milanu Mačvanu uopšte postoji, premda je klub potpisao sporazum o visini duga i načinu njegove otplate, potom neprimerenim opstrukcijama arbitražnog postupka, došlo je do odluke kojom je utvrđena odgovornost i obaveza KK Partizan da Milanu Mačvanu isplati dugovani iznos. Ova odluka se mogla pobijati pred nadležnim sudskim instancama Republike Srbije ali KK Partizan to nije činio pa je na osnovu pravnosnažne i izvrsne odluke Stalne sportske arbitraže, Milan Mačvan svoje potraživanje naplatio”.

Tek onda, tvrdi advokat Milosavljević, Partizan spor prebacuje na sud u Lozani.

I tom postupku utvrđena je obaveza KK Partizan da Milanu Mačvanu isplati glavni dug, kamatu i troškove postupka i utvrdio odgovornost za neispunjenje obaveza. Dakle, neistinita je tvrdnja da je ovaj sud utvrdio da je KK Partizan u pravu i da je klub dobio spor i da nema nikakve obaveze prema Milanu Mačvanu kako se to navodi u obraćanju g. Mijailovića”.

Zašto onda takve reči? Milosavljević iznosi svoju pretpostavku.

Utisak je da je ovo obraćanje imalo za cilj da diskredituje Milana Mačvana kao javnu ličnost, uzornog sportistu koji iskreno i odano voli svoj klub KK Partizan i da izazove stvaranje animoziteta među prijateljima i navijačima kluba prema njemu. Istovremeno želim da pozovem rukovodstvo KK Partizan da po osnovu ranije potpisanih ugovora o profesionalnom angažovanju igrača i na sve isplate koje su Milanu Mačvanu izvršene, obračuna i plati odgovarajuće poreze i doprinose u korist nadležnih fondova RS jer samo na taj način međusobni odnosi kluba i bivšeg igrača mogu biti dovedeni u okvire zakonitog poslovanja”, završava se u pismu.


tagovi

Milan MačvanOstoja MijailovićKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara