©AFP
©AFP

Denver bi mogao da ostane bez zlatne izmene: Braun odbio ugovor od 6.800.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 21:40

Šesti igrač Nagesta na raskrsnici

Šampionski prsten upisao je aktuelnu generaciju Denvera među besmrtne, međutim uprkos najvećem uspehu franšize Nagetsi bi narednu sezonu mogli da dočekaju u izmenjenom sastavu imajući u vidu da je budućnost Brusa Brauna pod velikim znakom pitanja.

Košarkaš koji je ulascima sa klupe donosio neophodnu svežinu i promenu sa pravom je poneo epitet šestog igrača u ekipi Majka Melouna odbio je novu godinu ugovora i tako postao slobodan agent, saznaje Atletik.

Izabrane vesti

Kako navodi pomenuti izvor, Braun je negativno odgovorio na nastavak saradnje koji je podrazumevao još jednu sezonu među Nagetsima na osnovu koje bi zaradio 6.800.000 dolara što znači da će Denver morati da se odrekne većeg novca, ili da prihvati rastanak.

Ugovorom vrednim 13.200.000 dolara potpisanim u julu 2022. godine bila je predviđena dvogodišnja saradnja međutim zlatna rezerva šampiona NBA odlučila je da na polovini predviđenog puta promeni kurs.

Košarkaš koji je prošle sezone beležio u proseku 11,5 poena, 4,1 skok i 3,4 asistencije stigao je u Denver posle epizode u Bruklinu čime je ispunjena želja Majka Melouna koji ga je primetio još dok je nosio dres Detroita. Igrajući za Pistonse, Braun je 2020. godine privukao pažnju u pobedi nad Denverom. Iako je Jokić taj susret završio sa 39 poena i uz tripl-dabl, Amerikanac je sa klupe, sa 19 poena i 10 skokova, predstavljao faktor odluke u korist Detroita.

Po odlasku iz Pistonsa Braun je dve sezone nosio dres Bruklina iz kojeg je potom stigao u Denver.


tagovi

Denver NagetsBrus Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara