Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Denver častio Jokića sa 500.000 dolara za prolazak u drugu rundu plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 22:18

Prva zvezda Denver Nagetsa i glavni kandidat za MVP priznanje nagrađen od strane tima iz Kolorada za plasman u polufinale Zapada

Denver je sa 4:2 u seriji savladao Portland i zakazao megdan sa Finiks Sansima u polufinalu zapadne konferencije. Nikola Jokić je briljirao protiv Trejl Blejzersa, pa je bogato nagrađen za ostvaren plasman u drugu rundu doigravanja. Kako prenosi novinar ESPN-a Bobi Marks, Srbinu je pripao bonus od 500.000 američkih dolara.

Prvi MVP kandidat, koji bi svakog časa mogao i da dobije prestižno priznanje, predvodio je četu Majka Melouna u seriji sa sastavom iz Oregona. Mnogi su sumnjali u mogućnosti Nagetsa bez druge zvezde Džamala Marija, ali je Somborac preuzeo stvari u svoje ruke.

Izabrane vesti

Beležio je 33 poena, 10,5 skokova i 4,5 asistencikje po meču, uz fantastične procente šuta. Za dva je gađao sa 53 odsto uspešnosti, van linije za tri poena je pogađao u 43 odsto slučajeva, dok je sa linije za slobodna bacanja šutirao sa fenomenalnih 92 odsto. Na sve načine je odbrana Portlanda pokušavala da izađe na kraj sa srpskim reprezentativcem: smenjivala je čuvare na njemu, udvajala ga, krila mu saigrače kako bi ga sprečila da iz razigrava, ali nije vredelo. Popularni Džoker je uporno pronalazio rešenja i podigao lestvicu u odnosu na regularni deo sezone.

Zbog blistavih partija i novog plasmana u polufinale Zapada, Denver ga je nagradio sa unapred dogovrenih 500.000 dolara, dok su džepove napunili i Pol Milsap, kao i bivši igrač madridskog Reala Fakundo Kampaco. Iskusni krilni centar i Argentinac su ipak zaradili daleko manje od Jokića, ali ih sigurno neće "zasvrbeti" dodatnih 100.000 dolara na računu.

Srpski košarkaš po ugovoru potpisanom 2018. godine po sezoni zarađuje u proseku 29.542.010 dolara (ove zaradio 28.543.009, sledeć će zaraditi 30.510.423 dolara), a od bonusa je ove sezone već zaradio još oko 1.000.000. Ukoliko se plasira u finale konferencije, pripašće mu još dodatnih pola miliona (okvirno).

Denver je dokazao da je i bez Marija sposoban za velike stvari, a predvođen čovekom koji bi uskoro trebalo da dobije priznanje za najkorisnijeg igrača najbolje lige u igri pod obručima na planeti sada staje na crtu sjajnom Finiksu, koji je u prvoj rundi izbacio aktuelne šampione, Los Anđeles Lejkerse.



tagovi

NBA plej-ofDenver NagetsDenverNikola JokićPol MilsapFakundo Kampaco

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara