Luka Dončić i Nikola Jokić (©AFP)
Luka Dončić i Nikola Jokić (©AFP)

Denver ima novi smrtonosan tandem: Jokić i Džekson slomili Voriorse! Dončić udario u Rajakovićev armirani beton

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.11.23. | 06:36

Stef Kari trojkama održavao Golden Stejt u igri, ali nije mogao do u nedogled

Jedan šampionski prsten je tu, ali zašto bi se tim na vrhuncu zadovoljio tim jednim? Denver ide po novi i ima smrtonosan tandem! Nagetsi su ostali bez Džamala Marija na tri do četiri nedelje, ostao je Nikola Jokić bez vernog pomoćnika do dcembra, ali je pronašao novog.

Redži Džekson je uskočio u patike Džamala Marija, pružio je od svega pomalo. Delio asistencije, pogađao i nadopunjivao se sa ostatkom spoljne linije. Povukao je Somborac, izneo najveći teret, ali nije morao sve sam. Kada mu je opala koncentracija, pojačanje iz Los Anđeles Klipersa je preuzelo glavnu ulogu i slomilo Golden Stejt – 108:105.

Izabrane vesti

Denver je prebrodio prvi i drugi meč bez Džamala Marija, uspeo je Majkl Meloun u kratkom vremenskom intervalu da blago presloži ekipu, taman toliko da sve i dalje bude u najboljem redu i prikrije se izostanak bitnog aduta. Pre svega u napadu. Ali, koncept nije promenjen, niti će se u šampionskom sastavu išta drastično promeniti sve dok je tu Nikola Jokić.

Šut sa distance ga nije naročito služio (bio precizan samo jednom iz osam pokušaja), no i pored toga je poenterski gledano odigrao najbolji meč, uz onaj protiv Nju Orleans Pelikansa (u oba ubacio 35 poena), kada je na večnoj listi po broju tripl-dablova pretekao Lebrona Džejmsa. Sada dvocifrene brojke nisu stajale u tri, već samo u dve kolone (poeni i skokovi), ali je genijalnom asistencijom prelomio meč.

Nikola Jokić vidi ono što nik ili slabo ko vidi. U po dana i u po noći zna kretnje saigrača, pa je tako minut pre kraja sačekao Redžija Džeksona da utrči posle dodavanja... Spojio ga je sa košem, a organizator igre Denvera je potom stavio tačku na meč sa linije penala.

Polovičan je bio Redži Džekson, zadrhtala mu je ruka na četiri sekunde do kraja prilikom izvođenja drugog bacanja. Pre njega ni Nikola Jokić nije bio siguran kada ih je pucao. Stigao ih je umor u završnici, no Golden Stejt nije imao smrtonosan tandem poput Denvera. Gotovo sve se svelo na učinak Stefa Karija.

Trojkama je održavao Voriorse u igri, ubacio ih je šest i upisao 23 poena, ali nije mogao do u nedogled. Koliko-toliko je uz njega bio raspucan još Klej Tompson sa 15, međutim, u paru nisu bili ni blizu brojkama udarnog dua Nagetsa. Nikola Jokić je pored 35 poena imao i 13 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, Redži Džekson dopisao je 20 poena i šest ključnih dodavanja.

Tek je početak sezone, ali Nagetse ništa ne uspeva da izbaci iz koloseka. Procentualno od svih timova imaju najbolji učinak, doživeli su samo jedan poraz (posustali protiv Minesote) i vodeći su tim u Zapadnoj konferenciji. Učvrstili su se na prvoj poziciji posle poraza Dalasa od Toronta, udarili su Luka Dončić i saigrači u armirani beton Darka Rajakovića – 127:116.

Ne igraju Reptorsi na veliki broj poena, spuštali su protivnike i ispod stotke, ali mogu i drugačije. Demonstrirali su protiv Milvokija da nemaju bezazlen arsenal, uvideli su to i Greg Popovič i San Antonio. Ako se izuzme meč sa Sparsima koji je ušao u produžetak, Denver je pronašao najviše mana u Torontovoj odbrani, no dok se fokusirao na to da vidi gde propušta sam je postao laka meta.

Dalas nije mogao da brani igrače Toronta pod košem. Anunobi i Paskal Sijakam naneli su mu nepopravljivu štetu. Kombinovano su ubacili čak 57 poena! Sijakam je upisao 31, plus 12 skokova i pet asistencija, dok se Anunobi u trijumf ugradio sa 26 poena. Na sve to izuzetno je bio raspoložen Skoti Barns, koji je uhvatio 14 lopti i imao jednak broj poena, a Denis Šruder je na ulazu pravio strahovite probleme rivalu.

Od uvodnih minuta drugog poluvremena Maveriksi nisu ugrozili Reptorse, niti jednom nisu  vodili. Bili su na dvocifrenom minusu i na njemu i ostali. Koliko je Darko Rajaković dobijao od centarske linije, toliko je i Džejson Kid od spoljne. Luka Dončić je došao do učinka od 31 poena, osam asistencija, sedam skokova i četiri ukradene, Kajri Irving  imao je 22 poena, pet podeljenih lopti i četiri uhvaćene, ali ostatak tima je manje-više zakazao.

NBA LIGA – REZULTATI:

Četvrtak

Šarlot – Vašington 116:132

/Bol 34 – Kuzma 33/

Indijana – Juta 134:118

/Nejsmit 24 – Klarkson 33/

Filadelfija – Boston 106:103

/Embid 27 – Porzingis/

Bruklin – LA Klipers 100:93

/Voker 21 – Džordž 24/

Njujork – San Antonio 126:105

/Branson 25 – Sončan 16/

Čikago – Finiks 107:107, posle produžetaka 115:116

/Vučević 26 – Alen 26/

Hjuston – LA Lejkers 128:94

/Grin 28 – Hačimura 24/

Memfis – Majami 102:108

/Džekson 28 – Adebajo 30/

Milvoki – Detroit 120:118

/Lilard 34 – Kaningem 33/

Minesota – Nju Orleans 122.101

/Edvards 26 – Ingram 24/

Oklahoma – Klivlend 128:120

/Gildžus Aleksander 43 – Levert 29/

Dalas – Toronto 116:127

/Dončić 31 Sijakam 31/

Denver – Golden Stejt 108:105

/Jokić 35 Kari 23/

Sakramento – Portland 111:111, posle produžetka 121:118

/Sabonis 27 Grent 38/



tagovi

NBA ligaLuka DončićNikola JokićDarko Rajaković

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara