Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Denver nije bio spreman za Džonsovu eksploziju, Jokiću nedostajala asistencija za tripl-dabl (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 05:56

Bek u poslednjoj četvrtini ubacio Nagetsima 18 poena i trasirao Nju Orleansu put do trijumfa

Preskočio je Nikola Jokić meč sa Jutom, sanirao je povredu nožnog palca i ponovo je dobio glavnokomadujuću ulogu u Denveru, ali Nagetse nije izveo na pravi put. Doživeo je tim Majka Melouna drugi uzastopni poraz, a servirao mu ga je impresivni Herbert Džons - 113:105.

U četvrti kvartal ušli su poravnati Denver i Nju Orleans, što je bio signal Nikoli Jokiću da manje gleda ka saigračima, a više ka košu. Podesio je momak iz Sombora nišanske sprave, svezao je dve trojke - u poslednjoj četvrtini ubacio 10 poena - ali na suprotnoj strani čekala ga je mašina koja može i više da isporuči.

Izabrane vesti

Na svaku Jokićevu trojku uzvratio je Herbert Džons istom merom. Ušao je u strašnu seriju u četvrtoj četvrtini i praktično je sam samcijat doneo Pelikansima pobedu. Dok nije došlo do neizvesne završnice nisu postojale nikakve naznake da bi Džons mogao da “eksplodira” kao u meču sa Klivlendom kada je ubacio 26 poena i postavio rekord karijere. Pogodio je trojku, otkačila mu se ruka i počeo je da sipa.

Istresao je Herbert Džons sve što zna, poništio je učinak Nikole Jokića. Niko nije mogao da ukoči talentovanog beka, koji je do ulaska u četvrtu četvrtinu bio na učinku od sedam poena. Meč je završio sa 25! Identičan učinak imao je i Nikola Jokić, ali Džons izlazi iz ovog duela zadovoljniji u svakom pogledu. Prelomio je meč u korist Nju Orleansa, a srpski centar je na povratničkom nastupu morao da se zadovolji dabl-dablom.

Nikola Jokić je pored 25 poena imao i 12 skokova i devet asistencija. Jedno ključno dodavanje lansiralo bi igrača meseca Zapadne konferencije za mesec januar do novog tripl-dabla. Kada se lomi, oseti se u igri Denvera nedostatak Portera, Gordona i Marija. Postao je Jokić jedina sigurna opcija u napadu, a samim tim Denver previše predvidiv.

Samo su Monte Moris i Vil Barton bili raspoloženi za igru portiv Pelikansa, ali su utihnuli u finišu. Moris je ubacio pet trojki, stigao je do učinka od 19 poena i četiri asistencije, a Vil Barton punio je sve kolone. Meč je završio sa 17 poena, četiri skoka, tri ukradene lopte i dve asistencije. Kod Nju Orleansa su se u dobrom svetlu prikazali Brendon Ingram i Džekson Hejs, koji su ostvarili dabl-dabl, kao i Jonas Valančijunas. Litvanac je doprineo trijumfu sa 18 poena, sedam skokova i četiri asistencije, Ingram je dodao 23 poena i 12asistencija, dok je Hejs sakupio 11 lopti ispod obruča i ubacio 22 poena.

NBA LIGA - REZULTATI:

Subota 

Šarlot - Klivlend 101:102

/Rozijer 24 - Alen 29/

Detroit - Boston 93:102

/Bej 21 - Tejtum 24/

Indijana - Čikago 115:122

/Levert 42 - Vučević 36/

Toronto - Atlanta 125:114

/Sijakam 33 - Hanter 23/

San Antonio - Hjuston 131:106

/Džonson 28 - Kristofer 23/

Denver - Nju Orleans 105:113

/Jokić 25 - Džons 25/

Juta - Bruklin 125:102

/Mičel 27 - Tomas 30/

Portland - Oklahoma 93:96

/Simons 19 - Dort 23/

Dalas - Filadelfija (u toku)

23.00: Orlando - Memfis



tagovi

Nikola JokićMonte MorisVil BartonDenver NagetsJonas ValančijunasBrendon IngramNju Orleans PelikansBojan BogdanovićDonovan MičelJuta DžezBruklin NetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara