(©AFP)
(©AFP)

Denver poput vulkana, Lejkersima se smeši metla! Mari i Koldvel Poup sipali trojke, Jokić finiširao za 3-0

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.05.23. | 05:02

Brus Braun leteo u Los Anđelesu, Nagetsi na pobedu od ginala NBA lige – 119:108.

Lejkersi su pred nemogućom misijom, a Denver pred istorijskim plasmanom u velio finale NBA lige! Nikada Nagetsi nisu došli do poslednje stepenice, sada bi mogli, i to na kakav način: tako što će počistiti Lebrona Džejmsa, Entonija Dejvisa i ostale zvezde usred Los Anđelesa.

Preti metla Lejkersima, do sada nisu pronašli način da zaustave Denver Nagetse. Jesu pojedinačno za Majkla Portera ili Erona Gordona, pa čak doknekle i za Nikolu Jokića u trećoj utakmici. Ali kompletan tim – ne! Džamal Mari potegao tešku artiljeriju, Kentavijus Koldvel Poup nastavio gde je neverovatni trojkaš stao, a završni udarac usledio je od srpskog asa – 119:108.

Izabrane vesti

Šta god da Darvin Hem sa svojim stručnim štabom pokuša – ne vredi. Majk Meloun je uvek korak ispred. Čak i kada Nikola Jokić nije u elementu, kada je ustao „na levu nogu“ i kada ga Lejkersi opterete ličnim greškama. Zasigurno se tome nisu nadali u Denveru, otupela im je sredinom treće deonice – zaradio četvrtu ličnu na 7.24 do kraja – najoštrija igla, ali i za najveći problem imali su Nagetsi rešenje.

I čekali su pogodan trenutak da se Somborac vrati, da finišira utakmicu i gurne protivnika ka ponoru iz kojeg je praktično nemoguće vratiti se. Najbolje je srpski reprezentativac ostavio za kraj, stavio je tačnu na treću utakmicu, a prvu u Gradu anđela, i poterao sve domađe zvanice znatno ranije iz hale. Postala je pusta pre završetka meča.

No da bi Nikola Jokić i Denver uopšte došli u poziciju da trijumfuju, i to bez doprinosa najboljeg igrača na kakav su navikli, morali su ostali da povuku. A, to bolje od svih radi Džamal Mari. Kakvu haubicu imaju nagetsi! Gorela je ruka Džamalu Mariju u prvom poluvremenu, ceo tim je zarazio ludačkom energijom. Radio je šta je hteo, vrteo čuvare oko malog prsta, pogađao šuteve van balansa. I sa poludistance, ali i trojke.

Džamal Mari je za poluvreme dao 30 poena. Kada se na to pridoda još poslednja četvrtina druge utakmice – jasno je ko je bio turbina Denvera. Na terenu je proveop maltene ceo meč i nije svu artiljeriju potrošio u prvom poluvremenu. Malo municije sačuvao je i za krizne trenutke. Kada nije bilo Nikole Jokića na parketu i kada se Mari dobrano potrošio, na scenu je stupio Kentavijus Koldvel Poup. On je bio taj koji je stao rame uz rame sa Džamalom Marijem i odbijao nalete Lejkerse.

Nisu bili uraganski, ali su bili dovoljno snažni da poljuljaju tim iz Kolorada. Prednjačio je Ostin Rivs, koji igra fantastično tokom cele serije finala Zapadne konferencije. Išao je na ulaz, pogđao je trojke kada je Entoni Dejvis ostajao bez vazduha da bi završio pod košem i zamaskirao brojne probleme u igri tima Darvina Hema. Nije se libio i da pokuša ono što mu je strano, što ne radi često i da su Lejkersi dobili, bio bi prvi među jednakima.

Džamal Mari bio je najefikasniji kod Denvera sa 37 poena i predvodio je listu trojkaša sa pet pogođenih dalekometnih hitaca. Majkl Porter i Kentavijus Koldvel Poup spakovali su jednu manje, a Kej Si Pi je meč završio sa 17 poena. Dok je Porter dodao 14. Brus Braun je trijumfu doprineo sa 15, a Nikola Jokić se u finišu izvadio i kada se podvuče crta imao je: 24 poena, osam asistencija i šest skokova, uz pomenute četiri lišne što su mu pravile problem.

Entoni Dejvis zaključao je reket u pojedinim momentima, imao 18 skokova i još 28 poena. Ponovo je ostvario veliki uticaj na igru tima, ali ipak nedovoljan – ispostaviće se – da Lejkersi ne dožive novi poraz. Sledili su ga Lebron Džejms i Ostin Rivs sa 23 poena, dvocifren je bio i Rui Hačimura sa 13. I opet je u drugom poluvremenu poremetio Denver, međutim, ove noći pamtiće i promašeno polaganje u kontri.

Ništa još nije gotovo, ali Denver ima situaciju kakvu je samo mogao da poželi. Vodi 3-0 u seriji i Nikola Jokić je ispucao loš dan.

FINALE ZAPADNE KONFERENCIJE – TREĆA UTAKMICA

LOS ANĐELES LEJKERS – DENVER NAGETS 108:119

(20:32, 35:26, 27:26, 26:35)

Los Anđeles

Dvorana: Kripto Arena

Gledalaca: 18.997

LA LEJKERS: Dejvis 28 (18sk), Džejms 23 (12sk), Rivs 23 (7sk, 5as), Rasel 3, Voker 9, Hačimura 13 (6sk), Šruder 6, Harison, Vanderbilt 2, Braun 2, Kristi, Bizli, Tompson.

Bez minuta: Gabriel.

DENVER: Gordon 7, Jokić 24 (8as, 6sk), Porter 14 (10sk, 6as), Mari 37 (7sk, 6as), B. Braun 15 (5sk, 5as), Grin 5, Koldvel Poup 17, K. Braun.

Bez minuta: Brajant, Čančar, Džekson, Džordan, Nadži, Smit, Votson.

NBA PLEJ-OF – TREĆI MEČ FINALA ZAPADA

Nedelja

Los Anđeles Lejkers – Denver Nagets 108:119

/Dejvis 28 - Mari 37/



tagovi

Nikola JokićLos Anđeles LejkersDenver NagetsNBA plej-ofNBA ligaEron GordonMajkl Porter JuniorKentavijus Kaldvel PoupDžamal MariLebron DžejmsEntoni DejvisRui HačimuraOstin Rivs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara