Jokić brani svoj koš (©Reuters)
Jokić brani svoj koš (©Reuters)

Denver živi, Jokić i društvo -16 pretvorili u pobedu; šampion eliminisan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.09.20. | 08:37

Boston dobio majstoricu i izbacio branioca titule...

Denver je odbio da umre, Los Anđeles Klipersi nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu i tako privedu kraju polufinalni okršaj Zapadne konferencije. Posle pete utakmice i trijumfa Nagetsa (111:105) rezultat u seriji je 3:2 za četu Doka Riversa.

Denver i Los Anđeles odigrali su veoma uzbudljiv meč u balonu u Orlandu. Naš Nikola Jokić bio je slab u većem delu susreta, međutim kada je bilo najvažnije uspeo je da izađe iz senke čuvara što se menjali na njemu i da pogodi neke veoma važne šuteve, a istakao se i u odbrani. Denver je tako uspeo da nadoknadi zaostatak od 16 poena s kraja prvog poluvremena, da bi u finišu umalo prosuo sav trud.

Izabrane vesti

Od početka susreta bilo je vidljivo da je Rivers pripremio nekoliko vrsta odbrana za Jokića. Dugo se gorostasni Somborac mučio da pronađe svoj ritam, ali kada se meč lomio bio je na visini zadatka. Pogodio je dve vema važne trojke i podelio dve rampe. Jedna od te dve Jokićeve trojke donela je i prvo vođstvo Denveru na utakmici - 89:88. Do kraja je bilo ostalo nešto više od sedam minuta...

Nikola je utakmicu završio sa 22 koša, 14 skokova i pet asistencija, uz šut iz igre 9/17.

Veoma važnu ulogu u trijumfu Nagetsa imao je veteran Pol Misap. On je u stvari bio pokretačka snaga preokreta, pošto je u trećoj četvrtini ubacio čak 14 poena i spustio svoj tim na samo minus sedam. Onda se u finišu susreta raspucao i Džamal Mari, da bi mladi Majkl Porter rešio sve dileme oko pobednika na oko mint do kraja.

Veliku krizu imao je Denver u finišu. Kod rezultata 102:94 Klipersi su napravili seriju 6:0 i prišli na samo dva koša zaostatka, međutim tada je Jokić poslužio pomenutiog Portera, a ovaj trojkom odbio najžešći napad. Uslediće dva sigurna penala Monte Morisa (107:100) i sve bilo rešeno.

Džamal Mari bio je najbolji u domaćem timu sa 26 poena, mada mu šut baš i nije išao - 9/25 iz igre. Milsap se zaustavio na 17, a Džerami Grant na 10 koševa. Kliperse su predvodili Kavaj Lenard sa 36 i Pol Džordž sa 26 poena. Svi ostali imali su mnogo skromniji učinak...


NBA liga dobija novog šampiona na jesen. To je jasno posle noćašnje eliminacije Toronto Reptorsa. Boston Seltiksi prokockali su u jednom momentu ove serije velikih 2:0, međutim na kraju su uspeli da slave i izbore plasman u finale Istočne konferencije gde ih čeka Majami - 92:87.

Seltiksi su tokom prve deonice dosta lako stekli čak 12 poena viška. Ali kako su lako stekli, tako su ih lako i ispustili. Uslediće rezultatska klackalica koja je na kraju prevagnula na stranu rekordnog šampiona.

Meč je rešen na nepto manje od pet minuta pre kraja kada je Boston otišao na plus deset - 88:78.

Džejson Tejtum sa 29 i Džejlen Braun sa 21 poenom bili su najbolji u pobedničkom timu. Dvocifreni su još bili Markus Smart (16) i Kemba Voker (14). Na drugoj strani najviše je ubacio Fred Vanvlit - 20 koševa.



PLEJ- OF 2019/20



tagovi

NBA ligaNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara