Zakucavanje Boriše Simanića (© ABA liga)
Zakucavanje Boriše Simanića (© ABA liga)

Desetka Mege Mozzart za kraj ABA sezone

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 18:54

Izabranici Vladimira Jovanovića nadigrali su Krku rezultatom 79:62

Okončana je sezona ABA lige za Megu Mozzart. Najmlađa ekipa u takmičenju je upisala 10. pobedu za kraj. Tim Vladimira Jovanovića je očekivano rutinski savladao Krku sa 79:62 u Novom Mestu.

Slovenci su ove sezone ubedljivo najlošiji tim u takmičenju. Na samom su dnu tabele, a u jednom momentu imali su nestvarnih 14 poraza u nizu pre nego što su pobedili Split, a onda su ponovo nanizali pet neuspeha i tako okončali regionalno takmičenje.

Izabrane vesti

Što se Mege Mozzart tiče, sezona je okončana sa 10 trijumfa, što je pad u odnosu na prošlosezonskih 14. Ipak, tim je ponovo ubedljivo najmlađi, a pamtiće se trijumf protiv Partizana u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Sada sledi pauza za Megu Mozzart pre nego što budu igrali plej-of Superlige Srbije. Ostaje da se vidi u kakvom će sastavu biti tim. Ono što je poznato je da Nikola Jović napušta klub i kreće da se sprema za NBA draft.

Što se tiče samog meča u Novom Mestu, sve je već bilo jasno posle 10 minuta. Mega Mozzart je stekla 13 poena prednosti i to su očuvali bez većih problema do kraja meča.

Najefikasniji u pobedi bio je Karlo Matković sa 14 poena, dok su po 13 dodali Jović i Rudan. Boriša Simanić je stao na 12 poena.

ABA liga

Petak

Krka - Mega Mozzart 62:79

/Macura 13 - Matković 14/

19.00 Cibona - Zadar

21.00 FMP - Cedevita Olimpija

Subota

13.00 Crvena zvezda - Igokea

17.00 Borac - Mornar

19.00 Split - Budućnost



tagovi

Mega MozzartKrkaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara