Anđela Ris, Kejtlin Klark i Kameron Briks (© AFP)
Anđela Ris, Kejtlin Klark i Kameron Briks (© AFP)

Devojke koje su transformisale WNBA i donose milione

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 02:26

Brojke su neverovatne

Obično ženska košarka, posebno WNBA liga ne izaziva veliku pažnju navijača, ali ove sezone se sve promenilo zbog priliva novih igračica izvanrednih sposobnosti i ogromne popularnosti. To su Anđela Ris iz Čikaga, Kameron Brink iz Los Anđelesa i mega popularna Kejtlin Klark koja igra za Indijanu.

Zbog njih, WNBA liga doživljava neverovatan rast na svim poljima... nešto što je malo ko očekivao.

Izabrane vesti

Iako smo izdvojili tri igračice, bez ikakve dileme centralna figura je Kejtlin Klark. Devojka koja se ne eksponira previše, niti se izazovno oblači, retko se slika, ali je u ovom momentu bez ikakve dileme najpopularnija košarkašica na svetu. Njene sposobnosti na terenu su izvanredne zbog čega je dominirala na koledžu, a sada je fokus svih kada je zaigrala profesionalnu košarku u dresu Indijane.

Toliko u fokusu, da su brojke pomalo neverovatne.

Prodaja WNBA robe porasla je za 236% u odnosu na prethodnu godinu, a Klark, Ris i Brink su se našli među prvih pet po prodaji dresova tokom prve nedelje sezone.

Posećenost utakmica je porasla za 156% u odnosu na prošlu godinu, a više od polovine svih WNBA utakmica ove sezone je rasprodano. Približno 400.000 navijača prisustvovalo je utakmicama ove sezone, ispunjavajući arene do 94% kapaciteta.

Utakmice koje su prenošene na nacionalnim televizijama kao što su ABC i ESPN imaju u proseku 1,32 miliona gledalaca, što je skoro trostruko više od prošlosezonskog proseka od 462.000.

Emisije posvećene ženskoj košarci u proseku ima 741.000 gledalaca, što je povećanje od 211% u odnosu na prošlogodišnji prosek cele sezone.

Onlajn prodavnica robe već je postavila rekord prodaje za jednu sezonu sa više od četiri meseca preostala do sezone, a prodaja je porasla za 756% u odnosu na prošlu godinu. Kanali na društvenim mrežama lige prikupili su 157 miliona pregleda videa tokom prve nedelje sezone, što je rekord svih vremena i više od 380% u odnosu na prošlu godinu.

Pored toga, WNBA je prošlog meseca postavila najviši nivo za pretplate na njohovoj platformi na kojoj mogu da se gledaju sve utakmice, sa povećanjem od 355% u odnosu na prošlu sezonu.


tagovi

WNBAEXTRA TIME

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara