Dimitris Dijamantidis (©AFP)
Dimitris Dijamantidis (©AFP)

Dijamantidis: Nisam bio anđeo na terenu, mi smo odgovorni za fanatizam navijača

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.22. | 10:09

Legendarni košarkaš Panatinaikosa gostovao na grčkoj televiziji zajedno sa Vasilisom Spanulisom

Dimitris Dijamantidis je bio i ostao ikona navijača Panatinaikosa s kojim je za 12 godina osvojio tri Evrolige, devet nacionalnih titula i deset puta podigao grčki kup. Ali, zbog ogromnog doprinosa u nacionalnom timu koji je bio evropski šampion 2005. i svetski vicešampion godinu dana kasnije, uživa veliko poštovanje kod simpatizera najvećeg rivala, Olimpijakosa koji ga nisu podnosili u "zelenom dresu". Danas, šest godina po završetku javno priznaje da snosi deo orgovornosti za taj navijački fanatizam.

Izabrane vesti

"Nisam bio anđeo na parketu, imamo odgovornost za fanatizam navijača. I mi smo krivi. Svojim ponašanjem smo možda isprovocirali neke. Nismo anđeli. I ja sam učestvovao u tome, radio sam stvari koje su verovatno uticale na druge osobe, ali morao sam da imam hrabrost da odem kući i vidim grešku da je sledeći put ne bih ponovio", rekao je Dijamantidis u emisiji "Protagonisti" na grčkoj TV Alfa čiji su gosti bili on i još jedna grčka legenda Vasilis Spaunlis, njegov saigrač u reprezentaciji i Panatinaikosu, a kasnije i veliki rival u dresu Olimpijakosa koga je dva puta popeo na evropski, ali vratio ga na nacionalni tron posle decenije i po čekanja i gotovo toliko duge dominacije PAO (izuzev jedne sezone kada je AEK bio šampion Grčke)

Ipak, nadasve su bili i ostali prijatelji.

"Takmičarski duh je jedan od razloga zašto je imao ogromnu karijeru. Bio je veliki takmičar. Ako nemate taj element, ne možete da ga naduvate. Neverovatan je", kazao je je Dijamantidis o Spanulisu.

Spanulis i Dijamantidis pre 10 godina (Foto: AFP)Spanulis i Dijamantidis pre 10 godina (Foto: AFP)

A on je uzvratio:

"Vidiš ga kako je tih, ne priča, a onda bi bi ušao u teren i odjednom gledaš čoveka koji se preobražava. Mnogo puta sam ostao bez reči kada sam video koliko je konkurentan."

Kao Dijamantids i Spanulis je otkrio da postoje potezi u karijeri zbog kojih se kaje.

"Psovao sam saigrače i protivnike. Iao sam da se borim mnogo puta na treningu. Ovaj sport je takmičarski. Ali uvek sam imao hrabrosti da odem i izvinim, da kažem: Ono što je urađeno na terenu ostaje urađeno na terenu, nemam lilnih problema sa tobom", priznao je Spanulis.


tagovi

Dimitris Dijamantidis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara