Dušan Alimpijević (©Star Sport)
Dušan Alimpijević (©Star Sport)

Direktor Bešiktaša stao uz Alimpijevića: Nikoga ne diskriminiše i svi dobijaju minute po zasluzi

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 20:12

Nedim Judžel ističe da Srbin u Turskoj već nekoliko godina radi na promociji domaćih igrača

Ozbiljna se polemika vodi danima u turskoj košarci posle izjava Dušana Alimpijevića o radnoj etici domaćih igrača. Srpski trener naišao je na kritike Asocijacije profesionalnih igrača Turske, kao i trenera Darušafake Jakupa Sekizkokasa kojim se mladi strateg verbalno obračunao posle meča u prvenstvu – zbog toga što nije govorio u pozitivnom tonu.

Iza njega je stao Bešiktaš. Tačnije, generalni menadžer Nedim Judžel koji smatra da Alimpijević ništa loše nije mislio u svojoj izjavi.

Izabrane vesti

“Niko ne treba da zaboravi da Alimpijević otkako radi u Turskoj, mnogo radi na razvoju domaćih igrača. Nikoga nije diskriminisao, ni domaće, ni strane igrače i svima daje minute po zasluzi“, rekao je Judžel za Basketfaul.

Podsetimo, Alimpijević je u svojoj izjavi rekao da “ako u timu ima šestorica stranaca, domaći igrači moraju da rade više kako bi zaslužili svoje ugovore i minute“, što je naišlo na oštru reakciju tamošnje javnosti.

Judžel je takođe prokomentarisao i klupsku politiku po pitanju transfer politike domaćih igrača.

“Osim igrača koje smo promovisali iz omladinskog pogona, doveli smo i kvalitetna domaća pojačanja. Bešiktaš je klub koji je duboko povezan sa svojim resursima i tako dolazimo do uspeha. Od početka godine verovali smo u Sameta Jigitoglua i Kerema Konana, a doveli smo i Berkana Burmaza“, prokomentarisao je GM Bešiktaša i dodao:

“Igramo sa razumevanjem onoga što je naš trener rekao, gde se podvlači timski uspeh iznad individualnog. Naša najveća prednost je to što možemo da igramo sa 11-12 igrača u rotaciji“.

Kako ističe Judžel, ideja Bešiktaša je da promocijom domaćih igrača povrati navijače na tribine kako bi klub dodatno rastao.

“Naš cilj je da stvorimo tim sa borbenim duhom“.

Bešiktaš u novoj sezoni Evrokupa ima obe pobede, a u domaćem prvenstvu po trijumf i poraz.


tagovi

Dušan AlimpijevićKK BešiktašEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara