Voker, Panter, Kampaco i Tavares
Voker, Panter, Kampaco i Tavares

Direktori birali: Samo PAO uradio bolji posao od Zvezde, Kampaco najveće letnje pojačanje Evrolige

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.10.23. | 15:43

Svi bi voleli da u timu imaju Edija Tavaresa, pa i Kevina Pantera…

Neko bi rekao da su posao završili i da sada mogu malo da predahnu, ali teško da će bilo ko od generalnih menadžera evroligaških timova moći da odmori dok ne vidi kako će sezona da krene. S nestrpljenjem čekaju i navijači, baveći se naravno spekulacijama oko toga ko je uradio najbolji posao, ko se najviše pojačao, ko je možda slabiji nego prošle sezone…

Ako bi neko i morao da zna odgovore na sva ta pitanja to su baš “dži-emovi” svih klubova, a većina njih se odazvala pozivu specijalizovanog portala Basket News da se izjasne na najzanimljivije teme. Da ne dužimo dalje…

Izabrane vesti

KO JE NAJBOLJE LETNJE POJAČANJE?

Fakundo Kampaco! Vratio se u Real i potpisao četvrogodišnji ugovor nakon što je u Crvenoj zvezdi pokazao da može da bude lider jedne evroligaške ekipe i dobio 23,1 odsto glasova. Iza njega je sa 15,4 odsto glasova Kostas Slukas čiji je transfer iz Olimpijakosa u Panatinaikos svakako bio najšokantniji ovog leta. Niko drugi nije dobio više od jednog glasa, a taj jedan otišao je Kembi Vokeru, Huanču i Viliju Ernangomezu, Luku Sikmi i Zvezdinom Milošu Teodosiću.

NAJBOLJI PRELAZNI ROK

Samo dva tima dobila su više od jednog glasa, Panatinaikos čak 46,2 odsto, pošto je uz Ergina Atamana pokupio čak 11 novih igrača. Pored Slukasa, doveo je i Matijasa Lesora, Huanča Ernangomeza, Luku Vildozu… Sad, neće to biti lako uklopiti, kao što neće biti lako ni Dušku Ivanoviću u Zvezdi, ali baš su crveno-beli jedini drugi tim koji je dobio više od tog jednog glasa. I nije to samo zbog Teodosića, već i zbog Šabaza Nejpira, Jaga dos Santosa, Rokasa Giedraitisa, Majka Tobija, Dejana Davidovca… Zvezda je dobila čak 23,1 odsto glasova.

NAJKREATIVNIJI POTPIS LETA

Možda ne bude pun pogodak kao Fakundo Kampaco, ali trebalo je neko da se seti da uopšte pita Kembu Vokera da dođe da igra za Monako. Četvorostruki ol-star NBA lige nije svakako na vrhuncu moći, ali malo je igrača stizalo u Evropu sa jačim pedigreom. U ovoj konkurenciji se naravno istakao i Kostas Slukas, niko to nije očekivao, pa su Voker i on podelili “priznanje”. Pominjali su se i mnogi drugi, među njima i Zvezdin Jago dos Santos.

SLEDEĆI EVROLIGAŠ U NBA LIGI

Prošle sezone avio kartu za NBA ligu kroz Evroligu su obezbedili MVP Evrolige Saša Vezenkov i Vasilije Micić, kome su to mnogi “dži-emovi” i predvideli. A ko b mogao za njima? Sada svi biraju Edija Tavaresa, oduševio je prošle sezone, mada mu je već 31 godina. Istina, imao je on i prošle sezone ponudu Portlanda, ali nije mogao da ode zbog visokog obeštećenja koje bi moralo da se plati Realu. Sada je Tavares dobio čak 53,8 odsto glasova, jer mu ugovor sa Realom ističe na leto. Značajno manje, svega 15,4 odsto, pokupio je Džejms Nađi. Ima i onih koji su pomenuli Geršona Jabuselea, Kalifu Diopa, pa i Marka Simonovića, još jednog košarkaša crveno-belih.

KAD BI EVROLIGA IMALA DRAFT

Zanimljiva debata čisto radi priče. S tim da ovde ne pričamo o mladim igračima koji tek treba da se dokažu na evroligaškom nivou, Basket News je sve menadžere pitao kog bi igrača iz Evrolige sada uzeli da mogu da biraju bilo koga. Negde i očekivano – stradao bi Real, jer bi svi voleli Tavaresa (46,2 odsto), a onda i Kampaca (15,4 odsto). Ima pak i onih koji su birali kapitena Partizan Mozzart Beta Kevina Pantera, pa Elija Okoba, Mustafu Fala, Nikolu Mirotića i Tomasa Vokapa.

---------------

GLEDAJ UŽIVO NA MOZZARTBET.COM

Od ove sezone veliko iznenađenje za sve posetioce sajta mozzartbet.com.

SVE prenose utakmica Evrolige i Evrokupa moći ćete da pratite na našem sajtu, i to na stranici namenjenoj uživo klađenju.

Evroliga će biti nikad neizvesnija, nikad zanimljivija, i nikad dostupnija - dovoljno je samo da budete besplatno registrovani na sajtu mozzartbet.com i sve utakmice najbolje evropske košarke biće vam dostupne putem lajv strima.

Registruj se na mozzartbet.com i uživaj u najboljoj košarci.

---------------


tagovi

KK PanatinaikosKK Real MadridKK PartizanKK Crvena zvezdaValter TavaresFakundo KampacoKevin PanterMiloš Teodosić

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara