Nikola Jokić (©Star Sport)
Nikola Jokić (©Star Sport)

Divac o Jokiću: Bilo bi sjajno da zaigra u Parizu, da vidimo kako će da reaguje posle sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 10:48

“Sjajno bi bilo za sve da ga imamo u timu”, rekao je zlatni reprezentativac Jugoslavije

Početak kvalifikacija za Evrobasket biće zapravo jedino okupljanje reprezentacije Srbije pred start priprema za Olimpijske igre, zbog čega se u danima posle trijumfa nad Finskom i Gruzijom priča o tome kakav će tim selektor Svetislav Pešić da povede u Pariz.

Tema broj jedan je, naravno, učešće Nikole Jokića koga nije bilo na Mundobasketu u Manili posle osvajanja šampionskog prstena. Očekuje se, ipak, da bude među dvanaest za Pariz, pod uslovom da ga zdravlje posluži.

Izabrane vesti

O šansama da se najbolji košarkaš sveta nađe u sastavu Orlova govorio je Vlade Divac za lokalne medije. Tajming perfektan, pošto je zlatni reprezentativac Jugoslavije u društvu Novaka Đokovića, Marka Jarića i Nikole Đurička pogledao Jokićevu utakmicu u Los Anđelesu i pobedu nad Lejkersima.

”Pre svega, nemamo još potvrdu (da li će igrati ili ne). Jasno je da je sezona dugačka i moramo da mu damo prostora da vidimo kako će reagovati na umor po završetku takmičenja”, rekao je Divac za SiriusXM NBA Radio.

Srbija nije bila učesnik Igara u Tokiju, u Riju je 2016. osvojila srebro i to je jedina medalja naše reprezentacije na Olimpijskim igrama u ovom veku. Zbog toga je motiv još i veći da Srbija sa najjačim snagama ode u Pariz.

”Ako bude igrao za Srbiju, biće to velika stvar. On je heroj u svojoj zemlji, po meni jedan od najboljih košarkaša u istoriji, svakako najbolji trenutno u ligi. Za sve bi bilo jako dobro ako bi bio u sastavu Srbije”.

Jokićev trenutni fokus je da sa Denverom odbrani šampionski prsten, odnosno da prvo obezbedi što bolju poziciju za plej-of. Dvostruki MVP i najkorisniji igrač prošlogodišnjeg finala na dobrom je putu da uzme i treće sezonsko priznanje za najboljeg pojedinca, pošto trenutno beleži 25,9 poena, 12,2 skoka i 9,2 asistencije uz 58,1 odsto iz igre.

Denver je trenutno u seriji od šest pobeda i ima 42 recke, koliko i Oklahoma, dok Minesota ima trijumf više.


tagovi

Nikola JokićVlade Divackošarkaška reprezentacija SrbijeOlimpijske igre 2024NBA ligaDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara